Je kent het wel: zwembad in, zwembad uit, een extra laagje zonnecrème smeren en dan maar drogen in de zon. Dit doen we met z’n allen waarschijnlijk de hele vakantie lang. Maar, vergeet jij soms ook wel eens dat je je badpak ook moet wassen? Juist, we zochten uit hoe vaak je die badkleding best in de wasmachine steekt.

 

Hoe vaak?

Het is een beetje zoals bij beha’s. We hebben niet de gewoonte om ons badpak elke keer te wassen nadat we het gedragen hebben. Maar door de combinatie van zonnecrème en chloor is het toch wel aan te raden je badpak te wassen. Idealiter spoel je het even in proper water elke keer nadat je gezwommen hebt (of dat nu in een zwembad of in de zee was, maakt niet uit). Aan het einde van je vakantie gooi je het dan eens mee in de wasmachine of was je het met de hand indien het veel kanten details of pailletten heeft.

Lees ook: de mooiste badmode voor vrouwen met een volle boezem

Regel nummer één

Heb je net het perfecte zwemkostuum gevonden dat bij je figuur past? Gefeliciteerd, maar vergeet niet om het even meteen te wassen voor je het gaat gebruiken. Ook al zit de bescherming er nog aan en lijkt het niet of iemand het al eens heeft aangehad. Je weet maar nooit.

 

Meer zomertips:

Openingsbeeld: For Love and Lemons