Als er één ding is waar mannen – en wijzelf – voor smelten dan zijn het killer legs. Want vaak is een sexy split nog een tikje gewaagder dan een diepe decolleté. Niet gezegend met een flink paar stelten? Niet erg, dankzij deze 7 stylingtrucs lijken je benen een stuk langer. Want af en toe een beetje valsspelen kan absoluut geen kwaad.

1. Toon je enkels

Een stukje enkel showen, zorgt ervoor dat je benen een stuk langer tonen. Draag dus een cropped jeans met laarsjes tot net onder je enkels. Tip: als je voor een nude pantalon kiest die net onder je kuiten stopt en mooi aansluit, creëer je extra lengte.

2. Draag een A-lijn

A-lijn rokken of -jurken (deze exemplaren verdoezelen meteen ook je buikje) die op je knie of nét ietsje langer vallen, zullen je benen extra in de verf zetten.

3. Geen hoog watervrees

Door je taille te verlengen, lijken je benen in verhouding langer. Héél logisch eigenlijk. Kies dus voor een hoge taillebroek die bovenaan wat ruimer valt, smal toeloopt bij je enkels en net iéts te kort is.

4. Valsspelen met platforms

Kies jezelf een paar hoge platforms uit en hup, je plakt er zo 15 centimeter aan. Zorg wel dat je er een lange en wijde broek over draagt, je wil toch niemand laten merken dat je valsspeelt?

5. Wijde broeken

Klinkt misschien een beetje raar maar als je je benen slanker wil laten lijken, is het net slim om een wijde broek te kopen. Een boyfriend jeans met hakken werkt bijvoorbeeld énorm goed.

6. Oversized in plaats van getailleerd

Draag oversized items in plaats van getailleerde stuks en kies nooit voor een legging. Beter is een kokerrok met oversized hemd of losse top.

7. Pumps zijn geen must

‘Wat zeg je me daar?’ Inderdaad, stiletto’s zijn niet écht een must voor lange benen. Flatforms werken immers ook. Net omdat ze wat bruter zijn, benadrukken ze je smalle enkels, zeker in combinatie met een mini-rok of jurk.

Meer goeie hacks

SOURCE: harpersbazaar.nl