Fashion Workshopweekend

DSGNRMRKT komt met een gloednieuw project op de proppen. Tijdens het weekend van 15 en 16 september kan je in het Genkse C-mine terecht voor een Workshop Weekend waar je maar één ding te doen staat: ‘Create a Fashion Thing’

Het DSGNRMRKT Workshop Weekend is een creatief weekend gevuld met superleuke modeworkshops en gaat door tijdens het C-mine Moment, een boeiende afsluiter van het Manifesta 9 seizoen. Het event kadert in de tentoonstelling The Machine die in C-mine te bezoeken is. De tentoonstelling The Machine luidt een nieuwe revolutie in waarbij designers deel uitmaken van netwerken die hun in staat stellen nieuwe materialen, eigen machines en systemen te ontwikkelen.

Op het weekendprogramma o.a.:

Workshop ‘Patronen maken’ door Fatima Ezzaamouri
Je hebt naaiervaring en staat te popelen om zelf je eigen stukken te ontwerpen, maar je weet niet hoe je zelf patronen moet maken? Dan moet je je vast en zeker inschrijven voor de workshop ‘Patronen maken’. Fatima Ezzaamouri is patronenmaakster van grote Belgische designers zoals Veronique Branquinho, Christian Wijnants en Dries Van Noten.

Workshop ‘Lederaccessoire’ door Lore Langendries
Lederbewerken is een eeuwenoude ambacht die vandaag de dag door ingenieuze machines zoals de lasercutter is overgenomen. In deze workshop leer je al doende hoe deze techniek in zijn werk gaat en maken de deelnemers een lederaccessoire zoals een ring of armband met behulp van een lasercutter die ter plaatse aanwezig zal zijn.

Workshop ‘Interactive textile’ door Wendy Van Wynsberghe
Met behulp van ledjes en batterijen maak jij je eigen lichtgevende ‘over-handschoenen’. Deze handschoenen schuif je over je gewone handschoenen en geven licht in het donker.  Superhip én superveilig op de fiets of motor!

Workshop ‘Save your shoes’ door Eugenia Morpurgo
Eugenia Morpurgo ontwikkelde een unieke Repair It Yourself schoen, een schoen die zo gemaakt is dat je hem zelf kan repareren en waardoor je je eigen schoenmaker wordt. In deze workshop toont Eugenia Morpurgo hoe je zelf je eigen schoenen kan repareren door middel van verschillende technieken. Je hebt hiervoor geen machines nodig, jij bent de enige machine die je schoenen nodig hebben!

Workshop ‘Buttons maken’ door Titi + The German Kid
Buttons
geven je outfit, rugzak of pennenzak dat tikkeltje extra en vooral een flinke dosis eigenheid. Kristien Follon van Titi + The German Kid leert je ontwerpen voor buttons te maken en ze ook uit te voeren met behulp van een buttonmachine.

Workshop ‘Pimp Your Vintage’ door Black Balloon
De deelnemers brengen hun favoriete, oude kledingstukken die ze een volledig nieuw leven zullen inblazen door ze te herwerken tot een nieuw, draagbaar en hip stuk, bijvoorbeeld door het toevoegen van biezen, knopen en veranderen van de vorm.

Workshop ‘Woolfiller’ door Heleen Klopper
Heleen Klopper, uitvindster van Woolfiller, leert je in deze workshop in no time hoe je op een hippe en vooral gemakkelijke manier je kledingstuk een heel nieuw leven geeft.

Randactiviteiten
Atelier café met Breigitte en Syntra Limburg
In dit creatief café kan je terecht voor een hapje en drankje, maar je kan er ook vrijblijvend terecht om je te installeren met breipennen of je naaimachine. Je vindt er leuke en originele brei – en naaipatronen waarmee je ter plekke aan de slag kan. Daarnaast zijn er experts in het café aanwezig die je op weg helpen en je de laatste nieuwe technieken aanleren. Er worden in het Atelier Café ook mini-workshops gegeven zoals ‘lekker warme wintersjaals breien’, ‘handtassen haken’ en ‘broeken korter maken’.

Ipad corner door Teeville
Tijdens het Workshop Weekend kan je in de Ipad corner terecht om in samenwerking met Teeville je eigen t-shirt te ontwerpen, te laten drukken en ook meteen mee naar huis te nemen. Er zal een drukpers aanwezig zijn waardoor je met je eigen ogen kan zien hoe jouw ontwerp gedrukt wordt.

Info en inschrijvingen voor de workshops via www.dsgnrmrkt.com.

Wanneer: 15 en 16 september van 10u tot 17u
Locatie: C-mine energiegebouw, Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk
Voor meer info: info@dsgnrmrkt.com

Partner Content

Gesponsorde content