Afkijken is verboden. Tenzij het gaat om de outfits van Brits stijlicoon Alexa Chung. We zijn haar dan ook dankbaar, want deze it-girl met benijdenswaardige stijl is meer dan eens de reddende engel die ons uit de zoveelste kledingcrisis weet te sleuren.

Wie dacht dat Alexa Chung haar beste outfits enkel aantrekt als trouwe front row gast op alle modeweken, heeft het mis. Haar immer elegante en unieke stijl weet ze ook perfect te vertalen naar het alledaagse leven. Zo werd ze onlangs gespot in deze casual outfit die we willen – of zeg gerust moeten – overnemen.

De blikvanger van deze outfit? Ongetwijfeld de Mulberry schoudertas, een creatie die deel uitmaakt van haar recente samenwerking met het Britse merk. Nu is de tas in kwestie helaas al uitverkocht – zo gaat dat nu eenmaal met it-girls en it-bags – maar niet getreurd, er zijn nog steeds enkele andere tassen uit de collectie beschikbaar.

Nu combineert ze deze tas met een witte straight jeans en donkerblauwe waistcoat. Had ze in al haar haast geen tijd meer om die laatste volledig dicht te knopen? Misschien, maar geef toe, het geeft deze outfit toch wel die extra casual touch die we alleen maar kunnen aanmoedigen.

Ze werkt haar look vakkundig af met een paar zwarte, geknoopte sandalen en haar zonnebril zorgt voor een verrukkelijk vleugje retro. Het resultaat? Een simpele casual outfit die eigenlijk makkelijk zelf na te bootsen is, wij zorgen alvast voor een helpende hand.

Shop de casual look van Alexa Chung

Big Guy schoudertas

Mulberry x Alexa Chung, € 1.906, shop hier

Cropped vest in zwart

COS, € 79, shop hier

Straight jeans in wit

Levi’s, € 114,95, shop hier

Geknoopte platte sandalen

Massimo Dutti, € 59,95 i.p.v € 89,95, shop hier

Retro zonnebril

Ray Ban, € 146,30 i.p.v € 209, shop hier

 

 

Meer lezen: