Wat wij – naast moois óp de catwalk spotten – graag doen tijdens de modeweken? Stijlvolle streetstyle outfits voor nu ontdekken. Met één van deze jurkentrends maak je moeiteloos de overgang van winter naar voorjaar.

Streetstyle: 7 x jurkentrends voor de lente

1. Stapelen met tangelo

Tangelo moet wel dé trendkleur van 2023 zijn. De fleurige tint zit ergens tussen het oranje van mandarijn en het rode van pompelmoes. Een van-kop-tot-teen silhouet oogt het chicst; draag je jurk nu nog met een balaclava en wollen trenchcoat, straks enkel met een zonnebril.

2. Broek + jurk = wél elegant

Een broek onder je jurk heeft de bijklank ‘lomp’ te zijn maar onderstaande mix bewijst het tegendeel. Het zit hem simpelweg in de juiste coupes; style je een zwarte wijde broek onder een jurk met pofmouwen en hemdkraag dan zie je er instant upscale uit. Tip: hoe hoger de split van je jurk, hoe meer ‘lucht’ je outfit krijgt.

3. De maxi mini-dress

De mini-jurk zet ‘m nog steeds niet op een lopen maar komt dit voorjaar in een volumineuze versie. Geen strakke afgelijnde coupes meer, wél omvangrijk, zelfs een tikje theatraal. Nu nog met aansluitende rolkraagtrui en sokjes, straks enkel en alleen de mini.

4. Een hemdjurk als allrounder

De shirt dress is zo’n item dat zowat elke vrouw in haar kast heeft, met reden. Enkel in putje winter is-ie wat koud, maar de rest van de maanden draag je hem makkelijk door. Lees: tijdens de tussenseizoenen met rolkraagtrui eronder, sweater erover en sokken in sandalen, op hete zomerdagen enkel met een statement zonnebril.

5. De jas als jurk

Heel wat modemeiden dragen hun jas of blazer als jurk – zo ook Caro Daur, die ‘m nu nog met knielaarzen combineert. Wil je verrassend uit de hoek komen? Kies dan voor cut-outs aan je taille; op warme lentedagen zorgt dit voor een welgekomen bries.

6. Vrolijk volumineus

Ook jurken met veel ruches en volume blijven in trek en zijn perfecte ‘doordragers’. Mix twee trendkleuren met elkaar (lila en groen!) voor een prikje positivisme – en vergeet je glitters niet.

7. It takes two to tango

Wat ons de voorbije modemaand – los van trends – opviel? Dubbeltjes! Min of meer hetzelfde dragen als je fashion friend blijkt een ding en wij zien er de fun wel van in. Jij de jurk, zij de minirok – hoe cool is dat?

Ja, jurken!

Tangelo jurk

mbyM
€ 99,95 – Shop het hier

Roodoranje balaclava

PS Paul Smith
€ 89,95 – Shop het hier

Jurk met lange knopenrij

CKS
€ 109,99 – Shop het hier

Zwarte, wijde broek

e5
€ 79,99 – Shop het hier

Mini-jurk met strikjes en luipaardprint

Ganni
€ 345 – Shop het hier

Knalgroen truitje

Ganni
€ 225 – Shop het hier

Lichtgroene hemdjurk

Gigue
€ 239 – Shop het hier

Ecru rolkraagtrui

COS
€ 49 – Shop het hier

Crèmekleurige hakjes

Caroline Biss
€ 260 – Shop het hier

Trenchcoat met cut-outs

Coperni
€ 599 (i.p.v. € 1.090) – Shop het hier

Groen, mouwloos truitje

alice + olivia
€ 300 – Shop het hier

Lila jurk met cut-outs

Staud
€ 435 – Shop het hier

Vrolijke sokken

Essentiel Antwerp
€ 18 – Shop het hier

Meer voorjaarsmode

Beelden: Launchmetrics.