Met deze modekleuren ga je fleurig de lente tegemoet

Modemeiden experimenteerden en hebben besloten: de lentetinten van het jaar zijn fel, knallend, flamboyant en opzichtig. Laat die regenboog maar in je kleerkast! Lees even verder als jij wilt weten hoe je de trendkleuren best draagt.

1. Everything pink

Lentekleuren: roze.

Of het nu de invloed van de nieuwe Barbie-film (die trouwens deze zomer uitkomt) is of niet, de kleur roze is niet weg te denken uit de lente- en zomermode. Ook Pantone had het reeds voorspeld: het rozige magenta wordt volgens hen de kleur van 2023. Snoepjesroze, poederroze of fuchsia: alle tinten van de fleurige kleur kunnen, mogen en móéten uit de kast gehaald worden. Wil je helemaal mee zijn met de trend, dan ga je van kop tot teen gehuld in de knalkleur. Is dat wat te intimiderend? Combineer het roze dan met blauwe jeans en comfortabele schoenen zoals sneakers of loafers. Een roze blazer als hero piece werkt ook altijd prima en tilt elke outfit tot een hoger niveau. Smijt ‘m over je witte T-shirt en combineer met een minirok. Schot in de roos!

2. Groen als gras

Lentekleuren: grasgroen.

De aandachtigen onder ons herinenren zich dat grasgroen vorig jaar al een favoriete kleur van vele modemeiden was. Dit jaar blijft die kleur haar plaats behouden. Handig, want dit groen matcht perfect met het even populaire roze van hierboven, dat wordt hier nogmaals bewezen. Welke kleuren stralen dan ook meer lente uit dan grasgroen en fleurig roze?

3. Ultramarijn blauw

Lentekleuren: ultramarijn blauw.

Diepblauw, lichtblauw, maar vooral kobaltblauw (of ultramarijn blauw) kleuren deze lente/zomer onze kleerkasten. Het gaat hier om een levendige, doch erg elegante tint van blauw die goed werkt als kop-tot-teen-kleur of in kleine outfitdetails. Denk aan schoenen in kobaltblauw, oorhangers of minitasjes in deze tint. Combineert uitstekend met neutraal wit of juist met andere knalkleuren als roze of oranje.

4. Metallic

Lentekleuren: metallic.

Twijfelde je nog over de populariteit van zilver, goud en andere metallic kleuren, laat dan gerust Queen B’s outfit op de Grammy Awards je over de streep trekken. Wil je niet meteen over the top gaan? Blijf dan bij subtielere, klassieke zilveren kledingstukken of accenten. Ter inspiratie nodig: zo dragen de modemeiden deze zilvertinten. Ben jij een lefgozer en heb je zin om net dat stapje verder te gaan, dan is de disco-ish glitterbroek of jurk helemaal iets voor jou.

5. Mauve: het nieuwe lila?

Lentekleuren: mauve.

Dat lila en violet in zijn, weten we nu al drie opeenvolgende jaren. Jassen, tracksuits, muiltjes, satijnen rokken... noem maar op: lila is overal en als het van ons afhangt, mag de kleur ook volgend seizoen nog in de rekken hangen. Maar ook mauve, een roze-paars-grijs-tint, maakt deze zomer haar opmars in het modelandschap, net zoals het paars-blauwige indigo. Deze kleuren zijn all rounders net als lila: blazers, handtassen, zonnebrillen en sandaaltjes tonen allemaal even leuk in deze tinten.

Meer lentemode:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content