Advertorial

Het ‘Free the sea’ matrozenshirt: elegant én ecologisch verantwoord

Samen met IKKS

Vier je op 8 juni ook World Ocean Day? Kleed je dan in de ‘Free the sea’ capsulecollectie van IKKS en toon je ecologisch verantwoorde stijl.

Zoetwatermatroos of langeafstandszeiler? Het matrozenshirt is een onmisbaar item in elke kledingkast! Perfect om een ietwat streng maatpak een elegante toets te geven of een gewone jeansshort op te frissen. Altijd geslaagd dus ... Kies deze zomer jouw favoriete model uit de ‘Free the sea’ collectie van IKKS. Deze beperkte editie met hoog rockgehalte draagt de ecologisch verantwoorde waarden van het Franse merk uit. Beter zelfs, 5 % van de verkoop gaat naar de ngo The SeaCleaners. Met het ingezamelde geld bouwt deze ngo de Manta, een ecologisch schip dat plastic afval in zee verzamelt, sorteert en recycleert.

Kleed je bewust ecologisch

Omdat elke druppel water in de oceaan telt, kunnen we allemaal, ieder op onze eigen manier, bijdragen tot een betere wereld voor de planeet en onze kinderen. Concreet? We sorteren ons afval, eten lokaal en kleden ons ecologisch verantwoord door te kiezen voor merken die zich inzetten voor het milieu.

IKKS is zich ten volle bewust van de klimaat- en milieuproblematiek. Daarom zet het kledingmerk al enkele jaren diverse initiatieven op touw voor onze oceanen en planeet. Zo sloot het een partnership met de ngo The SeaCleaners om de oceanen te helpen beschermen en 100 % milieuvriendelijke collecties te ontwerpen. Een ecologisch verantwoord product heeft een kleinere impact op het milieu omdat de productie ervan minder vervuilend is en minder water vereist. Het is gemaakt van ten minste 30 % biologische, natuurlijke of gerecycleerde materialen.

Origineel ‘Free the sea’ matrozenshirt

Dit seizoen gaat IKKS nog een stapje verder met de limited edition ‘Free the sea’ collectie, die bestaat uit een dertigtal modellen voor dames, heren en kinderen. De blikvanger van deze collectie is het originele matrozenshirt. Typerend voor het shirt zijn de boothals, de horizontale strepen en een effen gedeelte bovenaan. Maar dit matrozenshirt onderscheidt zich van de klassieke versie dankzij zijn rockbadges en zwarte strepen op een ecru achtergrond. Sinds IKKS begon, gaf het merk dit iconische kledingstuk seizoen na seizoen een opgefriste look. Dit matrozenshirt staat namelijk symbool voor de twee grote passies van oprichter Gérard Le Goff: de zee en zeilen.

Drie gedreven ambassadeurs

IKKS doet een beroep op drie geëngageerde persoonlijkheden die de vrije geest van de collectie belichamen. Lætitia Casta is sinds 2019 ambassadrice van het merk en voelt zich, als Corsicaanse, nauw verbonden met de zee. Fabio Quartararo, wereldkampioen in de MotoGP op 22-jarige leeftijd, zorgt voor de onbevreesde, rebelse look die zo belangrijk is voor het merk. Ten slotte is er Yvan Bourgnon, voorzitter en oprichter van The SeaCleaners: hij vertegenwoordigt een generatie die droomt van een wereld die weer net zo mooi wordt als ze ooit was. Als fervent zeiler heeft hij meerdere wereldrecords op zijn palmares.

Een duurzame collectie

Het ‘Free the sea’ matrozenshirt van IKKS bestaat voor 50 % uit biologisch katoen en voor 50 % uit SEAQUAL® YARN, polyestergaren van gerecycleerd plastic afval uit de zee. Bovendien gaat het dankzij de versterkte naden veel langer mee dan één zomer. Want ecologisch verantwoord betekent ook duurzaam!

Koop de ‘Free the sea’ collectie van IKKS in de winkel en op ikks.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier