H&M lanceert eerste vintage collectie met Antwerps modelabel Le Freddie

In februari volgend jaar zullen er voor de allereerste keer vintage stukken in de rekken hangen bij H&M België. Met veel trots kondigde de Zweedse modeketen gisteren haar samenwerking met Antwerps vintagelabel le freddie aan – het label van onze eigen Feeling-moderedactrices Els Keymeulen en Kristin Stoffels. Het is de eerste keer dat H&M samenwerkt met een Belgisch merk. Waar je de 500 zorgvuldig door le freddie & H&M uitgezochte vintage stuks binnenkort kan scoren? In de H&M-winkels in Gent, Antwerpen en Brussel. Allen daarheen dus!

H&M x Le Freddie: unieke vintage collab

Uitzonderlijk en uniek, zo kan je de samenwerking tussen vintagelabel le freddie en de Zweedse modegigant wel noemen. Wat je ervan mag verwachten? Een zorgvuldig uitgezochte en handpicked collectie van 500 stuks waarin zowel het DNA van H&M als dat van le freddie terug te vinden is. Wie het Antwerpse vintage label al langer kent, weet wat dat wil zeggen: lange romantische bloemenjurken, blouses met grote kragen en veel kant, nostalgische truien met een printje, eighties cardigans met shoulder patches en een paar in het oog springende designer items. De look & feel van de collectie zal – net als die in de rekken bij le freddie zelf – in lijn liggen met de fabuleuze jaren 70 en 80.

Of Els en Kristin in de wolken zijn met de uitzonderlijke collab? Uiteraard: “Le freddie begon met een torenhoge, beetje wilde ambitie: we droomden ervan met onze vintage shop, als piepkleine spelers in de mode-industrie een verschil te maken. Te tonen dat vintage, indien straf gecureerd en minstens zo straf gepresenteerd, net zo cool, hip, draagbaar, betaalbaar, luxueus, fashionable en verrassend kan zijn als eender welk ander modelabel”, zo klinkt het bij Els en Kristin.

Vintage: op naar een duurzamer modemodel

Dat H&M – één van de grootste fast fashion reuzen uit de sector – specifiek kiest voor vintage, stemt Els en Kristin die circulaire mode en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, bijzonder gunstig en hoopvol voor de toekomst. “Deze unieke collab bewijst dat kleine spelers wel degelijk een verschil kunnen maken. We kozen destijds voor een vintage label omdat we ervan overtuigd zijn dat dáár de toekomst van mode ligt. Er is al genoeg van alles, dus waarom steeds meer maken? Dat een label als H&M ons opmerkt, ons goed vindt en ons relevant genoeg vindt om bij hen in de rekken te hangen, is meer dan een geluksmoment: het bewijst dat de wereld klaar is voor verandering.”

Els en Kristin hopen dan ook de bijzondere collab een stapje in de richting van een meer duurzame en bewustere mode kan betekenen: “Dat de boodschap van kleine dromers als wijzelf wordt opgepikt door grote spelers in het veld, kan de shift in mindset hopelijk in een stroomversnelling brengen.” Daar lijkt ook H&M het roerend mee eens: “We zien dat het bewustzijn en de interesse voor circulaire mode toeneemt onder onze klanten. Bij H&M zijn we dan ook erg enthousiast om met le freddie samen te werken aan dit unieke project. Samen zijn we ervan overtuigd dat deze collectie het leven van mode kan verlengen.

“Via de unieke collab hopen we klanten te inspireren en te motiveren om samen met H&M en le freddie bij te dragen aan een betere en duurzamere mode-industrie“, aldus Pär Lindbäck, Country Sales Manager bij H&M.

Waar je de collectie kan vinden? Vanaf 3 februari 2022 in de rekken bij H&M Antwerpen, Gent en Brussel. Snel zijn is de boodschap: fabulous vintage pieces only zolang de voorraad strekt. 

Meer over mode:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content