Hoe je lingerie en beha’s onderhouden?

Verhoog de levensduur van je favoriete lingerie door je setjes goed te onderhouden. Wassen, drogen, opbergen, ... Behandel je beha met liefde, zeker als het een valentijnscadeautje is van je partner!

Je mag nog zo voor het duurste merk kiezen, ook lingerie van goede kwaliteit verslijt. Je setjes goed verzorgen is dus de boodschap! Hier 5 handige tips van de Lingerie Expert.

Tip 1: Draag je beha nooit langer dan twee dagen

Een beha zal door het vele dragen losser aanvoelen: de schouderbandjes rekken uit, de rugomtrek wordt wijder, waardoor ook de pasvorm en steun zullen verminderen. Door je beha sneller te wassen, kan de elasticiteit van de vezels herstellen. Zo gaat je lingeriesetje langer mee. Eén keer dragen en weer opbergen, is bovendien ook geen oplossing. Zweet is immers bijtend en zal zo dieper in het materiaal dringen.

Tip 2: Beha’s wassen

Gooi je je beha’s in de wasmachine? Gebruik dan een fijnwasprogramma, maximum op 30°C. Sluit de haakjes van de beha en gebruik een waszakje.

Tip 3: Beha’s drogen

Na het wassen, komt het drogen. Leg je beha idealiter op een wasrekje (niet laten hangen!) en laat hem natuurlijk drogen. Vermijd de droogkast, een rekje boven een verwarming of de blote zon.

Bra bag - Je beha onderhouden

Tip 4: Bra bag

Geef toe, jij hebt al wel eens de cups mooi in elkaar gevouwen en je beha zo in de kast gestopt. Helaas is dit niet de juiste manier van opbergen. Plaats de beha’s volledig in hun lengte achter elkaar en leg ze zo in de lade.

Een andere leuke en sexy oplossing, is de bra bag! Het mooie, trendy koffertje beschermt je favoriete beha: ideaal voor op reis.

Tip 5: Varieer!

Hoe vaker je afwisselt, hoe langer je beha’s meegaan. Klinkt logisch en het levert je het ideale excuus om nog enkele extra setjes aan te schaffen.

Partner Content

Gesponsorde content