Antwerpen is dé modestad van België, met een sublieme modeacademie, een modemuseum en een waslijst aan topwinkels. De keuze is eindeloos, maar dit zijn onze favoriete boetieks en winkels in Antwerpen. 

Download hier ook onze gratis Feeling City Guide Antwerpen, een handige digitale gids met meer dan 60 adressen in de koekenstad. Bovendien krijg je er een handig kaartje bij. Zo zie je meteen waar elk restaurant, koffiebar, boetiek,… zich bevindt.

13 x onze favoriete winkels in Antwerpen

1. Dries Van Noten: paradijsje op aarde

Zonder twijfel het mooiste modepand uit de stad: Dries Van Notens Modepaleis is een landmark, een icoon, een stukje Antwerpse geschiedenis. Het Flatiron- gebouw uit de 19de eeuw herbergt een van de mooiste Belgische labels, met briljante etalages en een haast sacrale sfeer. En toch laagdrempelig: de sfeer is relaxed maar professioneel, en ja, de kans dat je hier niets naar je smaak vindt, is vrij klein.

Nationalestraat 16, meer info op driesvannoten.com

mode winkels Antwerpen

2. Huis A. Boon: tijdsreizen

Net als hoeden zijn handschoenen een beetje ‘uit de mode’ als modeaccessoire. Ze worden vandaag louter functioneel gedragen; jammer. Bij Huis A. Boon ontdek je een stukje geschiedenis. Van het prachtige pand tot de elegante, handgemaakte handschoenen – álles is een trip down memory lane.

Lombardenvest 2-4, meer info op glovesboon.be

mode Antwerpen

3. Louis: wars van alles

‘De Louis’ zit al zolang in Antwerpen als wij ons herinneren, en de shop is altijd trouw gebleven aan z’n eerste liefde: avant-gardelabels uit binnen- en buitenland. Hier zijn hypes en it-bags niet aan de orde: je komt hier voor het hele alfabet aan tijdloze en seizoensloze mode. Ann Demeulemeester en Balenciaga, Comme des Garçons en Rick Owens, Jil Sander en Vetements. Louis is er voor mannen en vrouwen – maar wie houdt zich eigenlijk écht nog bezig met die opdeling?

Lombardenstraat 2, meer info op louisantwerp.be

mode winkels Antwerpen

4. Baby Beluga: als een cadeautje

Al jaren een van onze favoriete multibrandstores. De selectie is nooit voorspelbaar: Ganni
hangt er wel in de rekken, maar dan net díé stukken die je nergens anders vindt. Er zijn ook juweeltjes, en een beperkte selectie schoenen, en er hangt een zeer goeie vibe. En oh ja: de spiegel-paskamers zijn top!

Volkstraat 1-3, meer info op babybelugastore.com

mode boetiek Antwerpen

5. La Collection: simplicity scoort

Antwerpen is – zeker ook qua mode – niet onder één hoedje te vangen. Er is Dries, voor de
maximalisten, en La Collection voor de minimalisten. In 2012 startten Artur Tadevosian en Florence Cools hun multimerkenboetiek Damoy die ze in juni 2021 omtoverden tot een flagship store van hun eigen label, La Collection dus. Veel soberheid hier, wit en zwart, sluike gewaden en sterke silhouetten.

Steenhouwersvest 46, meer info op lacollection.be

boetiek Antwerpen

6. Graanmarkt 13: seizoensloze multibrand

De eerste – enige? – seizoensloze multibrand in Antwerpen, met een zeer doorgedreven focus op duurzaam, slow, eerlijk en puur. De winkel zit vol ontdekkingen: merken die je voor het eerst ziet, kaarshouders waarvan je nooit eerder wist dat je ze moest hebben, juwelen die vrouwelijk en tegelijk krachtig zijn. Graanmarkt 13 is veel meer dan een winkel: het is een restaurant, een shop, een appartement, een inspiratiebron. Wij zijn verliefd.

Graanmarkt 13, meer info op graanmarkt13.com

winkels Antwerpen

7. Essentiel Antwerp: pink pill

Geen Antwerpen zonder Essentiel Antwerp, dat twéé prachtpanden in de stad bezit. Het hoofdkantoor met showroom zit in een grandioos gebouw aan de Graanmarkt; de redelijk nieuwe flagshipstore zit op de hoek van de Huidevettersstraat en is roze, héél groot en Zeer Aanlokkelijk. De paskamers zijn gigantisch, de collecties immer vrolijk en de service is zeer goed. Feelgood van ’t stad: beter wordt het niet.

Huidevettersstraat 57-59, meer info op essentiel-antwerp.com

mode winkels Antwerpen

8. Christian Wijnants: om te knuffelen

De liefste designer die wij kennen – de knapste ook – en hij maakt ook nog eens beeldschone kleren die het vrouwenlichaam perféct vatten. Wijnants is bekend om z’n knitwear, z’n prints en wat ons betreft ook om z’n hele mooie schoenen. De winkel in Antwerpen lijkt klein, maar het pand met tuin is diep en zit vol verrassingen.

Steenhouwersvest 36, meer info op christianwijnants.com

mode winkels Antwerpen

9. Natan: koninklijke allure

Geen Antwerps label, wel een prachtige Antwerpse boetiek van een Belg waar je alleen maar trots op kunt zijn. We houden van de prachtige kleurencombinaties, de volumes, de briljant gesneden broeken (heb je er ooit al eens eentje gepast?) en van de raak gekozen accessoires. Oh Edouard – wij denken dat dit liefde is.

Huidevettersstraat 44, meer info op natan.be

mode couture Antwerpen

10. Verso: pure luxe

Logolovers kunnen hier hun hart ophalen: Verso heeft élk groot label, en dan nog een paar. Wij dagdromen hier graag bij de collectie van Gucci, passen en passant een paar Prada-schoentjes en verdwalen tussen de rekken prêt-a-porter van de grote Italiaanse labels. Prachtig pand, alweer, en zo groot dat je hier gerust met een middelgroot gezin kunt wonen. Ga shoppen, en erna eten bij Le Pristine of Blueness, beide onder leiding van über-chef Sergio Herman. Ons idee van een perfect dagje uit.

Lange Gasthuisstraat 9, meer info op verso.com

mode winkels Antwerpen

11. Enes: België boven

Een van onze vrolijkste multibrands, met een kleurrijke selectie die heel erg Feeling is. Er
is iets voor elk budget, en voor elk type vrouw. Veel Belgisch in de rekken ook, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Van het prachtige breigoed van Valentine Witmeur Lab tot de zonnebrillen van Laurence d’Ari: topselectie.

Volkstraat 58, meer info op enes.be

mode boetiek Antwerpen

12. Wouters & Hendrix: onvermijdelijk

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder de juwelen van Wouters & Hendrix. Verwacht bij de dames het omgekeerde van bling, met ingetogen doch krachtige juwelen; vaak kleine sculpturen om dicht op de huid te dragen. Er is een zilver- en een goudcollectie en er zijn de klassiekers die elk seizoen in iets andere vorm terugkomen. Je bent niet in ’t Stad geweest zonder een bezoek aan W&H.

Steenhouwersvest 52, meer info op wouters-hendrix.com

juwelen Antwerpen

13. Step By Step: ons geheim

Nog zo’n icoon waar buiten wandelen zonder buit niet echt slaagkans heeft: Step by Step mixt internationale modelabels moeiteloos met elkaar en laat het geheel er altijd verrassend nieuw uitzien. In de rekken een mix tussen tijdloos – Joseph, Phillip Lim – en on trend – Ganni, Philosophy, Isabel Marant. Overigens: zéér straffe etalages altijd.

Steenhouwersvest 20, meer info via @stepbystepantwerp

multibrand Antwerpen

Meer lezen over Antwerpen?

Openingsbeeld: Essentiel Antwerp – Baby Beluga – Wouters & Hendrix.

Alles in één handige gids?

Download onze gratis digitale gids.
Zo heb je altijd een overzicht van de beste adressen in Antwerpen op zak.

Download onze gratis cityguide hier!