Is jouw lotje zo iemand die alles al heeft? Horror, want waarmee maak je hem/haar/hen in ‘s hemelsnaam nog blij? Wij bij Feeling voelen de paniek en zorgden voor een lijstje originele kerstcadeaus per type persoonlijkheid. Geen dank!

11 x kerstcadeaus voor ‘verwende nesten’

Voor de tech-fanaat

De Belgische Gille Demuynck stampte in 2019 het vrolijke Bureau Brutal uit de grond. Doel? Het alledaagse leven voorzien van ‘casual luxuries’. Dat doet hij met gepersonaliseerde goodies die er knap uitzien en die je élke dag gebruikt. Denk aan hoesjes voor je AirPods, laptop, iPhone… maar ook (toilet)tasjes en riemen waarop je initialen of een naam kan laten graveren. En hij verkoopt ook een ‘anti-corona kaars’. Hah!

Vanaf € 39 via bureaubrutal.com.

Voor de gemberfan

Het populaire Belgische GIMBER komt met een Discovery Box voor de feestdagen. Deze bevat hun GIMBER N°1 Original, GIMBER n° 2 BRUT (met vleug citroentijm en biologische yuzu), hun limited edition ‘Sweet Lilly’ (met passievrucht, ananas én kurkuma) én het GIMBER Cook & Good Vibes book. Voor wie GIMBER nog niet kent (hoezo?); het is een pittig concentraat met biologische gember, citroen, rietsuiker, kruiden en specerijen. Je drinkt het puur, met warm of koud water, in een mocktail, cocktail óf je gebruikt het gemberconcentraat in de keuken (in je saus, soep…). HEERLIJK.

Book of GIMBER, € 59,95 via gimber.com.

Voor de puzzel-geek

De Gentse vrienden Niels en Dimitri werden vorig jaar door Unizo verkozen als ‘Starters van het jaar 2020’. Waarvoor die verdienste? Ze creëren samen met jonge designers coole puzzels, die telkens een hoop culturele referenties bevatten. Onlangs lanceerden ze, met de Gentse illustrator The Vizid, hun tweede eindejaarspuzzel. Thema? “2021, het jaar van de fictieve vrijheid.” Ofte: een puzzel met maar liefst vijftig ups en downs die 2021 kleurden. Van de bestorming van het Capitool over de overstromingen in Wallonië tot de Covid-19 vaccins. Goed voor 1000 stukjes puzzelplezier.

Puzzle in a Bag, € 24,99 via puzzleinabag.com.

Voor de koukleum

We geven toe: misschien niet het allerorigineelste cadeau uit de lijst maar de winterpyjama’s van Rails zijn zò mooi dat we ze wel moésten delen. Sterretjes, strepen, tie dye, ruiten… welke stijl je lotje ook heeft, bij dit Amerikaanse label strik je een gezellig prachtexemplaar.

Vanaf € 158 via railsclothing.com.

Voor de moppentapper

Karen François is het geniale brein achter het merk Koaren en weet met haar quotes moppentappers te bekoren. Ze zegt niet alleen wat ze denkt, ze doet ook vierkant haar goesting, en dus zette ze uitspraken à la ‘Aladdin zonder D is ook maar Alain’ op een totebag, ‘Zeddis kalm’ op een mok en ‘Voor wa is’t’ op een deurmat. Hilarisch kerstcadeau? Check.

Vanaf € 15 o.a. bij Juttu.

Voor de apero-lover

Een 100% Belgisch kwaliteitsvol aperitief met natuurlijke producten, dat is Chant d’Eole. Voor dit eindejaar lanceren ze de Eole Spritz; een apero op basis van de Belgische gin ‘Cala’, gearomatiseerd met kumquats (afkomstig van een bioboerderij in Spanje, met Belgische eigenaars) en gedistilleerd in Biercée. Ook de zeefdruk, grafische vormgeving, verpakking… zijn van Belgische hand. Dit aperitief zit tussen de gin en de klassieke Spritz in en drink je met tonic of bubbels, eventueel met een scheutje spuitwater. Leuke extra? Speciaal voor het eindejaar shop je hun Spritz in verschillende cadeauboxen.

Eole Spritz (50 cl) cadeaubox met een Chant d’Eole Blanc de Blanc (75 cl) en Rosé Brut (75 cl), € 85,75 via chantdeole.be.

Voor de fashionista

De makkelijkste manier om sneakers schoon te houden? Deze geniale Sneaker Cleaner van Philips! Hij maakt het schoonmaken van sneakers gemakkelijk en effectief plus werkt op batterijen waardoor-ie overal mee naartoe kan. Kies de juiste borstel (voor rubber, gaas, canvas, PVC, leer, suède…), maak nat met wat water en zeep en beweeg ermee over de sneakers. Ideaal voor Mrs. en Mr. Propers!

€ 25,99 via philips.be.

Voor de accessoire-freak

Rosefield is helemaal top als het op gepersonaliseerde accessoires aankomt. Sinds eind september breidden ze hun Customized Collection uit met lettercharms, birthstones en sterrenbeelden. Zo kan je een ketting of armband laten maken met zijn/haar/hun initialen, een woord (tot en met 5 letters) of geboortesteentjes. Ook nieuw: oorbelletjes en ringen waarop je het symbool of hemellichaam van een sterrenbeeld laat graveren.

Vanaf € 35 via rosefieldwatches.com.

Voor de eco-pro

Is jouw eco-vriend of -vriendin nog niet aan het bruiswatertoestel, dan tippen we je de nieuwste SodaStreams als cadeau. Dit eindejaar pakken ze uit met maar liefst drie nieuwe modellen: ART (met hendel), DUO (voor glazen én plastic herbruikbare flessen) en Terra (de opvolger van het populaire model Spirit). Bubbelen maar!

Vanaf € 99 bij Vanden Borre.

Voor de reiziger

Na het succes van hun glampingbubbel opent Cocoon een tweede unieke accommodatie op de Grote Markt van Brussel. Waar de bubbel zich in het dak van een oud pand bevindt, ligt hun Tiny House op de tweede verdieping van datzelfde prachtige herenhuis. Boek je hier een nacht, dan krijg je bovenop het prachtige uitzicht over de Grande Place een welkomstpakket met Belgische producten (Marcolini, bieren, aperitief…), droomontbijt door Kayser én een parcours met de beste adresjes voor een geslaagde citytrip in onze hoofdstad. Een coronaproof cadeau voor je travel buddy!

Vanaf € 190 voor 2 personen per nacht inclusief ontbijt en extraatjes, via cocoon.brussels.

Voor de chaoot

helen b (ook wel: Helen Blanchaert) is een artistiek talent uit Gent. Ze tekent, ontwerpt en creëert objecten die het dagelijkse leven leuker maken. Zoals deze 2022 kalender uit ecologische papier, gesierd met haar toffe tekeningen en geprint in een beschutte werkplaats in Gent. Ideaal als jouw lotje wat time management kan gebruiken.

helen b kalender, € 19,90 via helenb.be.

Meer Jingle Bells