Mag je slapen in je beha? En 5 andere dingen die je moet weten

Een goede beha ondersteunt je borsten, laat je outfit helemaal tot zijn recht komen én geeft je zelfvertrouwen. Toch besteden we er niet genoeg aandacht aan. Deze weetjes over je beha zijn essentieel.

Candece Etafo, een boetiekmanager van beha’s verklapte aan Huffington Post haar gouden tips over beha die je écht moet weten.

1. Laat je behamaat vaak genoeg meten

Je denkt misschien dat je jouw behamaat wel kent, en wie weet draag je al jaren dezelfde maat. Niet zo’n goed idee. Voor de juiste ondersteuning en het draagcomfort is het belangrijk je behamaat regelmatig te laten meten door een professional. “Er verandert veel in je leven, je komt misschien wat bij, valt af, krijgt kinderen,... de maat van je beha verandert eigenlijk voortdurend. Laten meten is dus noodzakelijk, en vooral: vaak genoeg. Om de 6 tot 8 maanden laat je best een nieuwe meting uitvoeren.”

2. Zit je outfit niet perfect? Het ligt misschien aan je beha

Alles moet op de juiste plaats zitten, niet alleen om ondersteuning te bieden, ook om de buitenkant, je kleding dus, er goed uit te laten zien. “Zorg dat je rugband stevig genoeg is en dat hij goed aansluit. Zit het te los? Dan zullen je borsten lager zitten dan ze horen te zitten. Bovendien moet ook de cupmaat juist zijn, zodat je borsten mooi op zijn plaats zitten.”

3. Je bandjes aantrekken is niet de oplossing voor alles

Je doet het al eens gemakkelijk, de schouderbandjes van je beha wat strakker maken als hij los zit. Maar dit is zeker niet de remedie voor alles. “De rugband zorgt voor 90% van de ondersteuning. Het is dus belangrijk dat de rugband in de eerste plaats strak genoeg zit.”

4. Schouderbandjes mogen nooit snijden

“Hoe groot of klein je borsten dan ook zijn, je bandjes mogen nooit of te nimmer snijden in je schouders. Doen jouw behabandjes dat wel? Dan is deze beha niet de juiste voor jou.”

5. Het is oké dat 1 cup meer gevuld is dan de andere

Bij zowat iedereen is de ene borst groter dan de andere. “Het is zeker geen ramp als één cup meer gevuld is dan de andere. Ook al is er een kleine spatie in een van de twee cups, je ziet er niet van aan je kleding.”

6. Kun je slapen in je beha?

De ene vrouw verkiest om haar beha uit te trekken ’s avonds, de andere houdt dan weer liever haar beha aan in bed. Maar wat is nu het best? “Hoe meer je borstweefsel ondersteund is, hoe minder snel borsten gaan hangen. Wil je graag slapen in je beha? Kies dan een sportbeha, die is erg ondersteunend en comfortabel.”

Wil je gaan sporten, maar geen idee welke sportbeha je best kiest? Lees dan even dit.

Meer tips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content