Voor hun nieuwste sieraden-collectie besloot het Zwitserse horloge- en juwelenhuis Chopard met niemand minder dan Mariah Carey in zee te gaan. Hoe die “sprankelende” samenwerking tot stand kwam en aan wat voor moois je je mag verwachten, kom je hier te weten.

 

En toen klopte de enige echte Mariah Carey aan

De samenwerking tussen Chopard en Mariah Carey dateert al van Kerstmis 2020. Toen de superster de glamoureuze Haute Joaillerie creaties voor de rode loper van het Filmfestival van Cannes zag, was ze op slag verliefd. Meer nog, ze was zò enthousiast dat ze haar legendarische nummer ‘All I want for Christmas is you’ wilde eren met een eigen sieraden-collectie, in samenwerking met het Zwitserse merk.

Diamonds – en vlinders – are Mariah’s best friends

Caroline Scheufele, artistiek directeur van Chopard, besloot daarom haar Happy Diamonds collectie te herinterpreteren samen met Carey. Zo vormde de superster de iconische juwelenlijn om naar een hanger, armband, ring en oorbellen waarbij de vlinder centraal staat. De juwelen werden telkens vervaardigd in ethisch verantwoord rosé- of witgoud. In het hart van de vlinder vind je een diamantje terug.

Waarom een vlinder, vraag je je af? ‘Butterfly‘ was de titel van het album dat in retrospect een keerpunt bleek te zijn in de carrière van Carey. Het album werd in 1997 uitgebracht en zat vol nieuwe muzikale interpretaties, die haar zouden helpen evolueren richting R&B en hip-hop. Niets dat de collectie dus beter symboliseert dan een vlinder.

Benieuwd naar de collectie? Neem hier een kijkje!

Ring met rode vlinder

Vlinder-oorbellen bezet met diamant

Rosé ring met vlinder

Ketting met vlinder

 

Lees ook