Dit worden de nieuwe baasjes van de geliefde corgi’s van de Queen

De relatie tussen koningin Elizabeth II en haar honden is misschien wel een van de meest bekende en beschreven liefdesrelaties van de voormalige Queen. Daarom ook is iedereen bezorgd over het lot van de teerbeminde viervoeters van de koningin, nu hun baasje overleden is. Voor twee van de honden is de knoop al doorgehakt. Prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson zullen Muick en Sandy nieuw onderdak bieden.

 

Leven als honden in Buckingham Palace

De koningin groeide op omringd door dieren. Op haar achttiende verjaardag kreeg ze van haar vader koning George VI een puppy cadeau. Door deze hond groeide er bij Elizabeth een intense voorliefde voor één bepaald hondenras, de Pembroke Welsh Corgi. Haar eerste corgi puppy doopte de Queen Susan. Meer dan dertig van de puppy’s die de revue passeerden in Buckingham Palace waren afstammelingen van deze hond.

prinses queen elizabeth with dogs on parc bench

Doorheen de jaren leefden de corgi’s (en de andere geliefde viervoeters van de Queen) in de meest royale omstandigheden. Hoe kan ie ook anders? De “corgi room” was de vermeende verblijfplaats van de corgi’s, die er in rieten mandjes sliepen en zo nu en dan konijn of rundsvlees voorgeschoteld kregen. Ook waren de honden trouwe reisgezellen van de koningin. Ze nam hen mee op vakantie en op verschillende officiële binnen- en buitenlandse activiteiten.

Nieuwe thuis

Zestig jaar na haar eerste kennismaking met corgi Susan besloot koningin Elizabeth II geen nieuwe hondjes meer onder haar vleugels te nemen. “Ze wou geen jonge honden achterlaten”, getuigde paardentrainer en vriend Monty Roberts in Vanity Fair. Na de dood van haar echtgenoot prins Philip in 2021 kwam de koningin dan toch op haar stappen terug. Muick en Fergus deden hun intrede in de koninklijke familie, maar Fergus leefde spijtig genoeg niet lang. Zoonlief prins Andrew zorgde al snel voor vervaging door cocker spaniel Lissy aan zijn moeder te schenken.

De hondenteller staat op het moment van het overlijden van koningin Elizabeth II dus op vier: twee corgi’s, Muick en Sandy, cocker spaniel Lissy en Candy, een dorgi. Sandy en Muick zullen verhuizen naar Royal Lodge, de residentie van prins Andrew en ex-vrouw Sarah Ferguson.

Over wat er met Lissy en Candy staat te gebeuren valt enkel nog te speculeren. William en Kate zouden een mogelijke piste zijn, gezien zij de liefde voor honden met hun voormalig familiehoofd delen. Maar er zijn ook stemmen die beweren dat de honden naar koninklijk personeel zal gaan. De kleermaakster van de koningin, Angela Kelly, of Paul Whybrew, een personeelslid van de Royal Households of the United Kingdom worden getipt als nieuwe baasjes van de koninklijke huisdieren. Eén ding is zeker: alle vier de honden zullen met hun vier pootjes op zachte grond terechtkomen.

Nog meer over het Britse koningshuis:

Beelden: Getty Image 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content