Milan Fashionweek dag 3: Emporio Armani, Fratelli Rossetti, Furla en Pinko

Feeling rent rond op Milan Fashionweek en zag vandaag het werk van Furla, Emporio Armani, Fratelli Rossetti en Pinko

September is de modemaand. Van 18 tot en met 23 september worden in Milaan de zomercollecties van merken als Prada, Fendi, Versace en Armani geshowd. Feeling neemt u mee op sleeptouw door deze Italiaanse jungle vol enkellaarsjes en Espresso.

Vrijdag 20 september

Iedere modeweek is er wel één dag die eruit steekt als een zere teen en die je dat laatste ook effectief bezorgt. Een dag waarop alles lijkt samen te vallen en je jezelf het liefst van al vierendeelt om toch maar niets te moeten missen. Wij trokken onze stoutste (lees: meest comfortabele) schoenen aan en startten onze kruistocht bij Emporio Armani.

EmporioArmaniIn het gigantische Armani hoofdkwartier kan heel wat volk, maar toch worden er twee shows georganiseerd om alle geïnteresseerden een plekje te kunnen verzekeren. Bij Emporio zit immers niet enkel het modejournaille, de aankopers en de occasionele celeb: leden van de koninklijke familie nemen er zelfs hun privéjet voor.

De eerste silhouetten sloten nauw aan bij wat we gewend zijn Emporio Armani. Wijde pantalons werden gepaard met een nauw aansluitend jasje, af en toe eens een militaire snit of zelfs een oversized blazer: niet bijster vernieuwend maar zeker niet minder dan degelijk. Het was pas toen het thema van deze zomercollectie -waterlelies- begon door te sijpelen dat de visie van Armani leek te verdrinken in referenties: stras om de schittering aan het wateroppervlak te evenaren, azuurblauw en zusterpastelkleuren en af en toe zelfs een -heus- geschelpte rok of jurk maakten het allemaal een beetje te Kleine Zeemeermin.

De ontwerper probeerde zijn silhouetten tevergeefs te verlengen door middel van leggings die dezelfde print en kleurschakering hadden als de jurkjes of rokken die erboven gedragen werden. Hoewel Mr. Armani wellicht zeer goede bedoelingen had met deze collectie blijft hij voor ons "Hij Die De Broek/Legging Onder Een Rok Terug Trendy Probeerde Te Maken."

fratellirossettiWe drinken de teleurstelling van Emporio weg met een stevige capuccino en zetten koers naar de impossante showroom van accessoiremerk Fratelli Rossetti. Zij besloten hun prachtige palazzo ten volle te benutten en showden slechts één schoenmodel van hun SS14-collectie in 21 verschillende kleuren, vers gehouden onder een glazen stolp. Ook de nieuwe zomercollecties van Furla, Tosca Blu en Geox -die overigens een fijne nieuwe campagnevideo lanceren voor hun collectie waterdichte schoenen- zien er bijzonder smakelijk uit.

We nemen bovendien ook een kijkje in het fonkelnieuwe winkelconcept van Pinko: een hybride shops waar klanten alle silhouetten van de nieuwe collectie kunnen ontdekken, maar via grote schermen ook zelf looks kunnen samenstellen en hun kleding kunnen aankopen. De perfecte fusie van het fysieke contact met de kleding -een wollen trui of een zijden blouse wil je toch altijd eens kunnen voelen- en het gemak en de diversiteit van online shoppen in 1 slim retailgeheel gegoten dus.

aglVooral de zomerlijn van AGL heeft ons hart veroverd. We zagen klassiekere schoenmodellen zoals de loafer en de brogue gepimpt met pailletten, lederen rozenknopjes en metallics en hebben bijna (bijna!) een paar in onze handtas laten verdwijnen.

Partner Content

Gesponsorde content