Kopenhagen is ‘vooruit’, en niet alleen wat ecologie betreft. Ook de mode is hier spannender, nieuwer, beter én gewoon mooier dan elders. Ook zin om je garderobe aan te vullen met een paar on trend Scandinavische stuks. Dan zijn hier onze favoriete winkels in Kopenhagen.

10 x winkels in Kopenhagen om niet te missen

1. Wilde: Vintage voor gevorderden

winkelen in kopenhagen

Vergeet ‘tweedehands’: Wilde is luxe vintage, met bijpassende prijzen. Een zijden seventiesjurk, een leren trenchcoat of een fiftiesbloemenjurk: alles is er, netjes gewassen en gestoomd.

Wilde, Istedgade 108. 

2. Munthe: Vleugje streetstyle

winkelen in kopenhagen

Munthe‘s monobrand-winkel in de Store Regnegade oogt fris en helder, met een mooi aanbod aan kleding, accessoires en interieuritems. Munthe blinkt uit in simpele coupes, met hier en daar een streetstyle element – een felgekleurde streep, een hoodie. Ingetogen luxe, heet zoiets.

Munthe, Store Regnegade 2. 

3. Stine Goya: Bold & beautiful

winkelen in kopenhagen

De Deense Stine Goya maakt kleurrijke statementkleding, met een voorliefde voor jurken. Verwacht experimentele print-mixes, een vleug boho en prachtige knitwear.

Stine Goya, Gothersgade 58. 

4. Holly Go Lightly: Moderne mix

winkelen in kopenhagen

Een beetje moderne vrouw kleedt zich vandaag ‘gemixt’. Een high-street label of twee, een pantalon van Dries Van Noten en een vintagejasje erbij. Holly Go Lightly heeft dat goed gesnapt: ze brengen een mix van dure en meer betaalbare labels, én een kleine selectie vintage.

Holly Go Lightly, Borgergade 17B. 

5. Ganni: De streetstyle hype

Het label Ganni laat zich inspireren door de vrouwen in Kopenhagen – en die zijn dus duidelijk zeer goed gekleed. Ganni is als een raket omhooggeschoten; waar het eerst een cool nichebrand was voor fashion insiders, is het vandaag hét exportproduct van Denemarken. Drukke prints, felle kleuren, opvallende coupes: je moet een beetje durven, maar elk stuk is wel een topper op zichzelf.

Ganni, o.a. Store Regnegade 12. 

6. Storm: De Colette van het noorden

Een heerlijke conceptstore, waar je zo een paar uur zoet bent. Er is mode, dat spreekt, maar je shopt hier ook magazines, juwelen, muziek, beautyproducten en boeken. Wij worden hier heel hebberig.

Storm, Store Regnegade 1. 

7. Acne Archive: Luxe aan budgetprijzen

Je kent Acne Studios vast; het populaire Zweedse minimal brand met prachtige boots en onweerstaanbare shearling jassen. Maar nóg beter is Acne Archive, de 700m2 grote Acne-outlet. Een klein stukje uit de stad, in Nørrebro, maar zéér de moeite waard.

Acne Archive, Torsgatan 53. 

8. Lot#29: Voor de fijnproevers

Hier hangen de mooiste jurken van het moment – volumineus en dromerig, van de hand van Cecilie Bahnsen – naast tie-dye T-shirts van het hippe Jeanerica. Er is ook een prachtige selectie accessoires – van oorringen tot enkellaarsjes. Niet goedkoop, wel zeer inspirerend.

Lot#29, Gothersgade 29. 

9. Kassandra : Blow the budget

Prinsessenschoentjes shoppen? Hierzo. Noem het label en het staat hier op een zorgvuldig opgepoetst schap: Prada, Fendi, Chloé, Miu Miu… Ongetwijfeld de mooiste schoenenwinkel van de stad.

Kassandra, Grønnegade 27.

10. Naked: ‘Supplying Girls with Sneakers’

Bij streetstyle horen sneakers – en in Kopenhagen hebben ze góéd geluisterd. Naked is een sneakershop voor vrouwen met zóveel keuze dat je hoofd er gaat van duizelen. Van Puma, Nike en Fila tot meer limited edition drops: híér brandt de lamp.

Naked, Klosterstraede 10

Meer lezen over Kopenhagen: