Primeur: zo zal de nieuwste Mugler x H&M-collectie eruit zien

H&M doet het weer! Ze strikten opnieuw een designer voor een samenwerking en wat voor één. Het modehuis nam Casey Cadwallader, creative director bij Mugler, onder de arm om samen accessoires plus dames- en herenkleding te ontwerpen. Het resultaat is subliem – en vanaf 11 mei 2023 (online) te koop.

De designers

Wie Mugler een béétje kent, weet dat het Huis – opgericht in 1973 – niet zo van regeltjes houdt. Ze zijn pro vrijheid van meningsuiting en durven al eens buiten hokjes denken. Zo ook bij hun nieuwste H&M-collab waarin body positivity, genderfluïditeit, transformatie en zelfverzekerdheid een prominente plaats krijgen. Casey Cadwallader liet zich daarbij duidelijk inspireren door het bovenaardse, non-binariteit en technologie. ‘Ik voel me zeer vereerd met deze samenwerking met H&M,’ aldus de Creative Director. ‘De collectie is een eerbetoon aan alles wat Mugler zo uniek maakt. Elk item weerspiegelt volkomen het iconische karakter van Mugler – van onze befaamde bodysuits tot strakke snits en bewerkt denim. De lijn is een echte staalkaart van onze eigenheid.’

In januari 2022 overleed de oprichter van het Huis, Manfred Thierry Mugler, maar hij dacht de H&M-collectie wél nog mee uit. ‘Met deze collectie vieren we trots het erfgoed van Manfred Thierry Mugler,’ vertelt Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor bij H&M. ‘Het was voor ons allemaal een enorme eer om Manfred te hebben gekend. Ook vinden we het ontzettend bijzonder dat hij betrokken was bij de beginfase van dit project, samen met Casey en het modehuis Mugler. Casey heeft op onovertroffen wijze hulde gebracht aan de geschiedenis en het legendarische portfolio én een door en door eigentijdse lijn uitgewerkt. Onder zijn leiding is Mugler uitgegroeid tot een van de innovatiefste en meest fascinerende huizen in het modelandschap van vandaag.’

De preview

H&M en Mugler hebben met deze unieke collectie maar één missie: de harten van een nieuwe generatie veroveren. Verwacht je aan stevige en grote schouders, een sterke focus op de taille, een ode aan de rondingen en lijnen van het lichaam én een hommage aan vrijmoedigheid. Naast de eigentijdse designs bestaat de lijn ook uit een aantal zeer speciale, beperkt verkrijgbare remakes van archiefitems – een knipoog naar de visie van de oprichter van het modehuis.

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

Mugler x H&M

De videoclip

Om Muglers jarenlange link met muziek, performance, theatraliteit en subculturen in de spotlights te zetten, brengen het modehuis en H&M een videoclip uit waarin heel wat opkomend talent schittert. Ze namen een eigen versie op van de dancehit Music Sounds Better With You van Stardust uit 1998, een verwijzing naar en ode aan het communitygevoel dat Mugler wil uitdragen. Kijk hierboven mee!

De collectie is vanaf 11 mei 2023 online en in geselecteerde H&M-winkels te koop.

Meer mode

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Bekijk meer

Duurzame doeners: in gesprek met modemerk Xandres en sneakerlabel Komrads over hun unieke samenwerking
Shop slim: 11 x niet-te-missen stuks voor een eindeloze zomergarderobe
Video: duurzaam breigoedlabel Leselles ontwerpt met woloverschotten
Video: Behind the scenes bij de duurzame doeners van Juna Fae
Magische mode: droom weg bij dé must-haves voor de zomer van 2021
Video: een kijkje in de kleerkast van fashionista Tiany Kiriloff
Video: volg video-editor Charlotte tijdens onze modereis
Video: oprechte one on one met topmodel Manon LeLoup
Video: herbeleef onze modereis in Martinique en kom terecht in de jaren '20
Sexy lingerie en knallende optredens op de Etam Live Show 2019
Video: zo zien de tieners van vandaag hun toekomst
Video: achter de schermen op onze modeshoot met toptalent van nu
Deze wintertrend blijft ook in de zomer nog een hit
Zo draag je dezelfde glitterjurk van kerst ook met 'oud op nieuw'
Deze skijas draag je zowel op als naast de latten
De rode jas: onze nieuwe winterfavoriet