Getty Images

Optische wespentaille: 6 x tips voor een zandloperfiguur

Na maanden (jaren?) rondlopen in oversized alles en jouw vormen wegsteken onder laagjes, lange mantels en baggy broeken, is het zandloperfiguur opnieuw aan zet. Een wespentaille is de sleutel tot het zandloperfiguur, snoer die taille dus maar in. Toch betekent dat niet dat jouw XL kleding de afvalemmer in moet. Anno 2023 gebruik je oversized kleding in het voordeel van jouw vormen. Enkele tips!    

Breed bovenaan, small rond je middel en een vollere bottom; dat zijn de componenten van een zandloperfiguur. Dat betekent niet dat jij opeens op dieet moet (dat is toch niet gezond, noch duurzaam) of de loopband op moet springen (who’s got time for that?). In deze hernieuwde trend draait het om het omarmen van je (vrouwelijke) vormen. Jouw brede heupen en volle borsten spelen zowaar in jouw voordeel en wil je bij deze vooral extra benadrukken. Beschik jij over wat minder uitgesproken vormen maar wil je toch het effect van een wespentaille? Dan zullen onderstaande trucjes zeker van pas komen.

1. Ceintuur

De meest voor de hand liggende manier om meer taille te creëren is uiteraard door middel van een ceintuur. Snoer je taille in met een riem of lint. Meteen ook de ideale manier om jouw XL mantel, oversized blazer of slouchy hoodie aan het werk te zetten.

2. Uitvergrote schouders

Trek een bovenstuk met uitvergrote schouders aan en kijk hoe die omgekeerde driehoek je taille optisch verkleint. Dit werkt ook zónder ingesnoerd middel, al construeer je met de combinatie van de twee een uitstekend zandloper-silhouet. Kijk maar naar hoe de Kardashian-Jenner-clan het aanpakt, meestal met behulp van stukken uit de hippe Balenciaga-collecties, waarbij uitgesproken schouders en een wespentaille vaste stijlonderdelen zijn.

3. A-lijn rok

Onderaan kies je voor een A-lijn rok: dé trendy rok van de herfst. De vintage ogende rok zit strak rond je middel en loopt onderaan wijd uit. Ga voor een rok met hoge taille voor maximaal effect; daarmee benadruk je het smalste deel van je middel. Ook een broek met wijd uitlopende pijpen does the trick. Haal je oversized jeans of geklede pantalon met brede pijpen dus gerust uit de kast voor de wespenlook.

4. Tailored

Ga voor stuks die mooi aansluiten en iets weg hebben van op maat gemaakte kledij zoals een getailleerde blazer(jurk) of een kokerrok in wol.

5. Ontbloot middenrif

In welk maatje jij ook koopt, durf jouw middenrif bloot te stellen aan de crisp herfstlucht. Een ontbloot middenrif breekt je silhouet in twee op de (algemeen genomen) slankste plaats van je bovenlichaam en draagt bijgevolg een steentje bij aan dat zandloperfiguur. Zorg wel dat je zowel boven en onder een correcte maat aantrekt, je wilt niet dat de stof van je boven- of onderstuk in je huid snijdt.

6. Peplum

Soms is één kledingstuk alles wat je nodig hebt om jouw gewilde look te bereiken. Schaf jezelf een peplum bustier of top aan en tover die taille zonder al te veel moeite tevoorschijn. Combineer met een nette midirok of ga voor casual met een hoge taille jeansbroek.

7. Wikkel

Een wikkeljurk omarmt jouw vormen en laat hen de ster zijn – dat terwijl je toch nog ongewenste bubbels kan wegsteken door de rimpels van de wikkeltop of -jurk. Deze ultra vrouwelijke look is een van onze dagelijkse go-to’s.

Meer lezen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content