Trend voor durvers: de opvallende sleeve is terug

Als je het nog niet gehoord zou hebben: post-Corona gaan we all. out. De mode mag weer extravagant zijn – en zelfs een tikkeltje ridicuul – en is daarom eens zo leuk. Grootste bewijs daarvan waren de sleeves die we steeds meer op straat tegenkomen.

De jaren ’90 trends maken al even hun opmars, maar van deze hadden we niet gedacht ze ooit nog terug te zien. Geïnspireerd op het Sweet Escape-tijdperk van Gwen Stefani, maar dan een stuk eleganter en luxueuzer: de herintroductie van sleeves.

Het opvallende accessoire is weer helemaal in, bleek op Kopenhagen Fashion Week. Rond de schouders, als glamoureuze glove en zelfs als beenwarmer. Lees hier hoe je de opkomende trend precies dragen moet:

1. Knitted sleeves

Gebreide kledingstukken beleven al een tijdje hun “moment”, van tasjes in crochet over knitted dresses tot chunky cardigans. Je kan het zo gek niet bedenken of het komt in gebreide vorm, ten gevolge van de vele DIY-projectjes tijdens de pandemie. Maar waarom zou je uren liggen breien aan hele kledingstukken als je er ook gewoon halve op de markt kan brengen?

Knitted sleeves zijn de perfecte oplossing voor wie ’s avonds snel koud heeft, maar het zonde vindt om haar outfit onder een pull te verstoppen. Bovendien ogen ze ontzettend elegant. What a time to be alive!

2. Zijden gloves

Hallo jaren ’60! De glamoureuze zijden glove verwelkomen wij met open armen. Verrassend hoe een handschoen je outfit zo kan updressen, dus wij proberen ‘m komend seizoen graag uit. We kennen gloves uit de zwart-wit films met Audrey Hepburn of de prinsessen uit onze kindertijd, maar zagen ze ook al terugkomen in de reboot van Sex and The City.

Anno 2022 geven de modemeiden het accessoire echter een stoer kantje. Draag je gloves bij een bloesje zonder mouwen, zoals een halter- of een bandeau-top voor een speels effect. Toch iets té voor jou? Kies dan voor een zijden sjaaltje die je rond je bovenarm knoopt en lekker languit laat wapperen. Even elegant en een tikkeltje makkelijker te dragen.

3. Beenwarmers

Om de terugkeer naar de jaren ’90 helemaal compleet te maken, verscheen Deens influencer Emili Sindlev ten tonele met een bont stel beenwarmers. Met een paar witte, fluffy Prada-beenwarmers en de caption “Bringing leg warmers back” is eigenlijk alles gezegd, maar toch geven we hen die deze trend komend seizoen aandurven graag wat stijladvies.

Beenwarmers zijn de perfecte tool om je minirok ook bij wat koudere temperaturen te blijven dragen, zonder meteen te moeten grijpen naar een dikke panty. Draag je beenwarmers wel in een neutrale kleur (de fluogroene modellen mogen écht wel in de jaren ’90 blijven) en combineer ze met een paar elegante hakken, zoals slingbacks. Zorg er dus voor dat het geheel niet te zwaar wordt; balans is van groot belang hier.

Lees ook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content