Het legendarische mode-icoon Iris Apfel is deze week honderd geworden en heeft wel een heel bijzondere manier om dat te vieren. Ze gaat een collab aan met H&M. De Iris-Apfel x H&M collectie is een eerbetoon aan haar unieke stijl.

Iris Apfel is mode-icoon, zakenvrouw, binnenhuisarchitecte en modeontwerpster. Ze is bekend om haar kleurrijke stijl, gedurfde keuzes en creatieve ontwerpen. Zelf op honderdjarige leeftijd is ze nog een inspiratiebron voor velen.

Om haar verjaardag te vieren, komt er een Iris Apfel x H&M-collectie. “Ik hou van high end voor betaalbare prijzen, en H&M heeft dat onder de knie!”, zegt Iris Apfel erover. De collectie zal voorgesteld worden tijdens de New York Fashion Week 2021. In 2022 kun je de collectie online kopen en in geselecteerde H&M-winkels.

“De collectie zal bestaan uit kleding en accessoires – allemaal gemaakt met Iris’ gedurfde gevoel voor stijl en onafhankelijkheid in het achterhoofd”, laat H&M weten in een persbericht. “De belangrijkste stukken in de collectie zijn kleurrijke coördinerende sets, pakken met bloemen, jurken met ruches en felle prints, met een mix van texturen, interessante snitten en patronen.” Een opvallende accessoires- en sieradenlijn mag niet ontbreken. “Die is geïnspireerd door Iris’ gelaagde look en haar voorliefde voor chuncky statement items. De accessoires zijn gebaseerd op veel thema’s waaronder planten, dieren en schatten uit een andere wereld.” Wij kunnen alvast niet meer wachten.

Meer mode: