Ze combineren intelligentie en stijl met glans, gaan voor ‘hun ding’ en hebben een warm hart. Elke maand selecteert de redactie één bekende vrouw die belichaamt waar Feeling voor staat. Deze maand is dat designer, presentator en olympisch atlete Elodie Ouedraogo.

Wie is Elodie?

  • 39, heeft samen met komiek en cartoonist Jeroom een zoontje, Remus.
  • Won in 2008 goud op de Olympische Spelen van Peking op de 4 x 100 meter estafette, samen met Kim Gevaert, Hanna Mariën en Olivia Borlée.
  • In 2016 startte ze samen met Olivia Borlée sportswearlabel UNRUN4254. De cijfercombinatie verwijst naar de winnende tijd die ze neerzetten in Peking in 2008.
  • Elodie is een van de vaste VIER-gezichten, en presenteert onder andere Café de Mol.
  • Ze is hét boegbeeld van de Belgische mode.

De favorieten van Elodie

Wat me nu bezighoudt: “Ik beschouw mijn carrière als een grote speeltuin waarin ik regelmatig eens naar een ander speeltuig loop. Het houdt mij scherp en zorgt voor de nodige afwisseling. Soms is de spreidstand tussen tv-werk en mode organisatorisch pittig, maar tegelijkertijd zijn er zoveel parallellen en kan ik vandaag oprecht zeggen dat ik beide jobs daardoor beter uitvoer. Van elke opdracht leer ik iets wat ik later dan weer kan toepassen. Daarnaast zit mijn zoontje nu in het tweede leerjaar en ik moet bekennen dat kinderen met huiswerk en toetsen toch ook weer voor een andere dynamiek in het gezin zorgt.”

Nieuws dat me heeft aangegrepen: “Ik denk dat niemand onbewogen is gebleven bij de eerste beelden van Rusland dat Oekraïne binnenviel. Het is onwezenlijk dat op 5 uur vliegen mensen in schuilkelders zitten, terwijl ik mij hier soms zit op te jagen in een probleem als de files of de warmte.”

Programma op mijn wishlist: “België is een absolute voorloper van avant-gardedesign en speelt op Champions League-niveau in de modewereld. We mogen wel wat vaker met bloemen gooien naar ons eigen talent. Doe mij maar een soort Project Runway, een nationale talentenjacht met een klein vleugje drama, waarmee we hopelijk een paar carrières kunnen lanceren.”

Favoriete designerlabel: “Dat staat voor mij gelijk aan het kiezen van je favoriete kind. Onmogelijk dus. Ik kleed mij vooral afhankelijk van mijn stemming. Ik wissel tussen Y/Project, Raf Simons en Walter Van Beirendonck, omdat dit vaak collecties zijn die ik gemakkelijk met een stuk van mijn eigen merk UNRUN4254 kan mixen. Maar als ik me wil ‘opkleden’, grijp ik naar labels als Dries Van Noten, Christian Wijnants, Bernadette, Cap Studio of Studio Soir, het label van styliste Laura Praet.”

Persoonlijk stijl-element: “Doseren is de boodschap. Focus op een eyecatcher. Investeer ook in een mooie vest. Mijn Y/Project-jas heeft me al van vele middelmatige modemomenten gered.”

Laatst gekochte item: “Een ketting van de Belgische juwelenontwerpster Stephanie D’heygere. Ze heeft haar eigen label, maar ontwerpt o.a. ook voor Y/Project en Courrèges.”

Favoriete plek in huis: “Mijn kleerkast. Ik kan daar op een zondag uren doorbrengen met een muziekje op terwijl ik alles herinricht. Het leuke is dat ik bij mijn zoontje een oprechte interesse merk in kleding, alhoewel zijn feedback over mijn outfits niet altijd even positief is.”

“Ik wil mijn tijd doorbrengen met mensen die iets aan mijn leven toevoegen”

Stijlicoon: “Rihanna, altijd, overal en op elk moment van de dag. Ik hou van mensen die een risico durven te nemen, zonder dat het er geforceerd uitziet. Bij de Kardashians bijvoorbeeld krijg ik toch heel vaak het gevoel dat ze outfits puur voor ‘the gram’ dragen.”

Wat ik verzamel: “Sinds een tijdje verdiep ik me in vintage. Ik heb, al zeg ik het zelf, een paar topstukken van Ann Demeulemeester en A.F.Vandevorst op de kop kunnen tikken. Mijn grote uitdaging blijft een stuk van Martin Margiela himself, maar de echte key pieces vallen voorlopig ver buiten mijn budget.”

Laatste serie of film die ik geweldig vond: “De HBO-serie The Righteous Gemstones, over een disfunctionele familie tv-predikanten.”

Mooiste cadeau: “Ik hou enorm veel van mode, maar materiële zaken zijn voor mij in de eerste plaats ‘nice-to-haves’ i.p.v. ‘must-haves’. Qualitytime met mijn familie is toch nog altijd het beste cadeau.”

Onvergetelijke plek: “Ik heb heel de wereld afgereisd, maar India is echt onder mijn huid gekropen. De clash tussen rijkdom (wij zaten bijvoorbeeld in het beste hotel van Mumbai), armoede, overdaad en miserie is door het kastensysteem nergens voelbaarder dan daar.”

Uitvinding die alles heeft veranderd: “De gsm. Geen idee hoe wij vroeger afspraken? Wellicht kwamen mensen toen nog gewoon op tijd.”

Genodigden op mijn droomdiner: “Lizzo, Rihanna en Kathy Hilton. Ik ben enorme fan van Kathy sinds ze in The Real Housewives of Beverly Hills te zien is. Stinkend rijk, maar tegelijkertijd heel down-to-earth. Die vrouw heeft duidelijk al een aantal schandalen overleefd.”

Altijd in mijn koelkast: “Kaas. Als je geen kaas lust, weet ik niet hoe een gezellige avond er zou kunnen uitzien. Een kaasplankje is standaard.”

Beste plek om te sporten: “Ik heb ongelooflijk veel geluk dat ik in het groen woon. Niks zaliger dan ’s avonds het hoofd leeg te maken in het bos en tussen de velden.”

Altijd-goed-outfit: “De legging, mits hij van goede kwaliteit is. De legging is zwaar onderschat, maar is het perfecte stuk voor dikke en dunne dagen. Tijdens de feestdagen geeft hij lekker goed mee en op skinny dagen komt je lichaam extra mooi uit.”

Dit jaar ben ik anders beginnen te denken over: “Mijn tijd en energie. Je hebt maar één leven en ik wil mijn tijd doorbrengen met mensen die daar iets aan toevoegen en energie steken in zaken die mij echt gelukkig maken. In het verleden durfde ik weleens van andermans prioriteiten ook de mijne te maken. Tegenwoordig kijk ik eerst naar wat werkt voor mijn gezin en mezelf.”

Moeilijkste aspect van liefde: “Liefde is een werkwoord. Je moet tijd maken voor elkaar en ook echt aanwezig zijn in die momenten.”

Beste beautyadvies: “Veel water drinken. Een gedehydrateerde huid vertoont veel sneller rimpels. En investeer in een goede dagcrème om te smeren, smeren en nog eens smeren.”

Favoriet beautyproduct: “Ik wissel heel graag van merk af. Op dit moment smeer ik de Revitalizing Supreme dag- en nachtcrème van Estée Lauder.”

Hoe ik fit blijf: “Ik sport vijf keer per week. Krachttraining en pilates afgewisseld met duurloopjes. Sporten is voor mij een sociaal gebeuren. Samen afzien zorgt voor een zekere verbondenheid.”

Must-follow: “Lizzo. Ze is de belichaming van zelfliefde en bovendien funny as hell.”

Grootste angst: “Ik ben verschrikkelijk bang van kippen. Een tijdje geleden was ik uitgenodigd op een etentje bij Koen Vanmechelen (kunstenaar, vooral bekend van zijn The Cosmopolitan Chicken Project, red.). Ik heb toen wel even op voorhand gepolst of het niet letterlijk tussen de kippen te doen was. Verder leef ik zo angstvrij mogelijk. Het verleden heeft me geleerd dat angst doorgaans een slechte raadgever is.”

Dagelijkse kost: “Een dag niet gesnoept, is een dag niet geleefd.”

Favoriete muziek: “Ik wacht vol ongeduld op het nieuwe album van Rihanna. Ik wil geen tutorials meer zien over haar foundation, maar gewoon weer ‘work, work, work, work, work’.”

Favoriet magazine: “Ik lees heel graag modebladen. Niks zo leuk als wegdromen bij schoenen en kledij die je toch niet kunt betalen.”

Guilty pleasure: “Bravo TV (een Amerikaans televisienetwerk, red.). Er zijn weinig afleveringen van The Real Housewives die ik niet gezien heb. En dan bedoel ik echt alle steden van de franchise.”

Kunstwerk van mijn dromen: “Alles van Jeff Koons.”

Must-visit tentoonstelling: “Ik heb enorm veel spijt dat ik de tentoonstelling van Margiela in Parijs – waar hij debuteert als kunstenaar – heb gemist. Verder kijk ik uit naar de heropening van het ModeMuseum in Antwerpen en wil ik zeker naar het KMSKA.”

“Het verleden heeft me geleerd dat angst doorgaans een slechte raadgever is”

Slechte gewoonte: “Uitstelgedrag. Doe zeker niet vandaag wat morgen ook kan, maar dan met heel veel stress.”

Wat ik doe voor de planeet: “Er zijn de evidente keuzes zoals sorteren, maar verder probeer ik echt zo veel mogelijk plastiek te vermijden. Ook met UNRUN4254 gaan we resoluut voor een duurzame aanpak. Kwaliteit boven kwantiteit.”

Favoriete podcast: “’The most’ van Dominique Nzeyimana.”

Talent-tip: “Igor Dieryck. Hij studeerde dit jaar af aan de Antwerpse modeacademie.”

Ultieme verwennerij: “Een mooie hotelkamer en Pornstar Martini’s.”

In een ander leven zou ik: “… exact hetzelfde doen, maar was ik Jeroom hopelijk iets vroeger tegengekomen.”

Hoe we de wereld beter kunnen maken: “Ik denk dat we vandaag wel horen, maar niet luisteren. We nemen vaak niet meer de moeite om iemand echt te begrijpen. En dat leidt tot foute conclusies en veel intolerantie.”

Elodie’s favorieten in ‘t kort

Favoriete kunstenaar: Jeff Koons

Stijlicoon: Rihanna

Eigen label: UNRUN4254

Laatst gekochte item: ketting van Stephanie D’heygere

€ 810 – Shop het hier.

Favoriete crème: Revitalizing Supreme dag- en nachtcrème van Estée Lauder

€ 99,90 – Shop het hier.

Onvergetelijke plek: India

Genodigden op Elodie’s droomdiner: Kathy Hilton

Altijd in Elodie’s koelkast: kaas

Must-follow: Lizzo

Favoriet designerlabel: Y/Project

Portretfoto: Marleen Daniëls.

Lees ook: