Wie kreeg de meeste kiekjes tijdens de Milaan Fashion Week?

Modeblogster Leen Demeester deelt met ons haar beauty & fashion ervaring. Hier haar terugblik op de modeweek in Milaan. Wie kreeg in Milaan de meeste aandacht?

De avond voor ik het vliegtuig opstap naar Milaan, verzekert mijn lerares mode Maureen De Clercq me dat alles in Milaan rond Prada en de machtige Prada-groep draait. Na 1,5 uur vliegen kom ik op dinsdagmiddag 16 september aan in Milaan Ligate Airport waar Armani Exchange me in levensgrote letters boven de grootste hangar verwelkomt. Mijn vrouwelijke taxichauffeur is gretig met commentaar op de Fashion Week en zegt dat de 3 grote namen in Milaan Armani, Versace en Cavalli zijn. En zegt ze: vergeet het event van de dag niet: de Vogue Fashion Night ... Allen daarheen, dus ik ook. Ik zie de massa’s mannen in zwarte maatpakken en vrouwen in hippe outfits bewegen richting Via Manzoni en Via Napoleone. Daar klopt het hart van de Milaan Fashion Week. De Vogue Fashion Night 2014 is een bijzondere uitgave want Vogue Italia viert zijn vijftigste verjaardag. De knappe Italiaan aan de boekenstand van Vogue steekt me de feesteditie van Vogue Italia in mijn handen. Jong en oud met een passie voor mode en feesten is van de partij. En feesten begint al vroeg: de party to be met DJ’s, drank en de jetset van Milaan is in de shop van Vivienne Westwood.

Beroemde modellen zoals Cara Delevigne en Kate Moss zijn ook present in Milaan en andere modellen lopen graag in de schijnwerpers van de internationale pers. In Milaan loopt de EXPO Gateway to the future of fashion en alle designers doen hun uiterste best om aan dit thema een voetnoot aan toe te voegen. Alberta Ferretti geeft haar eigen interpretatie van de Flower Power met een lichtblauwe denim en pijpen met laser-cut bloemen in chiffon en een riem met roze seventies bloemetjes ... Terug is de sexy top en terug is de denim ! Alberta Ferretti zegt dat haar collectie een uitdrukking is van de vrijheid voor de vrouw die voor zichzelf kan denken. Hetzelfde geluid bij Max Mara die haar inspiratie haalde bij de onconventionele vrouw die het concept van schoonheid herdefinieert. Brunello Cucinelli zweert bij elegantie en comfort in hun combinatie van de cashmere sweatshirt en sweatpant met zilveren riem. Fendi kleedt Cara Delevigne in een kort blauw jurkje in A-lijn en ja, Lagerfeld zweert qua print bij de orchidee!

De International NY times zegt dat alles op de runway  een beeld van onze Zeitgeist is en titelt: The Milan Fashion Week, a declaration of independence. De Amerikaanse krant verwijst zo naar het Schotse referendum en wordt filosofisch wanneer ze vertelt dat enkel dit populair op de catwalk wordt, als het reflecteert wat mensen denken. De krant vraag zichzelf terecht af wat onafhankelijkheid betekent voor de designer?

En wie kreeg in Milaan de meeste aandacht? Jeremy Scott van Moschino scoorde met zijn Barbie collectie en werd meteen de meest getwitterde collectie van Milaan... Bij Moschino wordt het volgende zomer snoepen van shorts, rokjes in roze tinten, sexy mini’s en lange jurken die Barbie’s lange benen doen uitkomen ( zelfs op bijpassende rollerblades) ...

De Milaan Fashion Week zit erop en de stad bruiste van energie. “De energie tijdens die hoogdagen van de mode is ongekend in onze stad!” verzekert De Italiaanse designer Patrizia Bambi van Patrizia Pepe en zegt: “ Ik  hou vooral van het feit dat iedereen er zo goed gekleed bijloopt in de stad die dan pas echt tot leven komt! Talent in de mode van over de hele wereld komt dan hier samen!”

Partner Content

Gesponsorde content