Zo combineer je de mouwloze blazer dit najaar

Els Keymeulen

Een mouwloze jas: dat klinkt net zo efficiënt als een waterdoorlatende regenponcho. En toch is het hét stuk voor het najaar.

Een van de makkelijkste manieren om je outfit persoonlijkheid te geven, is door te werken met laagjes. Soms is een jurk te makkelijk, te eendimensionaal, te onpersoonlijk. En dus voegen we dingen toe, bouwen we aan een outfit zoals aan een gerecht: dát is waar de mouwloze blazer in beeld komt. Het lijkt een nutteloos item, zo’n vest zonder mouwen, en waar draag je die bij? Welnu: bij alles. We gaan het bewijzen.

1. Vandaag

Scoor nu een mouwloze blazer – let erop dat het een iets langer model is; dat combineert veelzijdiger – en draag ’m vandaag als extra laagje over al je zomeroutfits.

Blazer zonder mouwen (Caroline Biss, € 250). Beige blouse (Alysi, € 235). Plissérok (Alysi, € 265). Baskets (Hogan, € 440). Tas (Hogan, € 750). Bril (Tom Ford, € 295). Ketting (H&M, € 12,99). Armband (H&M, € 9,99).

Wat zo’n blazer voor je doet?

• Een gestructureerd stuk bovenop een vloeiende jurk of rok zorgt voor een gestroomlijnder silhouet.

• Biedt extra warmte.

• Maakt nonchalante looks businessproof: gewoon een jasje over je T-shirt gooien en je kunt zakendoen.

• Creëert een spanningsveld tussen casual en strak.

Let erop dat je kleuren mooi in elkaar overvloeien: voor het beste effect shop je dus een blazer in een neutrale tint. Wij gingen voor grijs, maar beige, wit, bruin en zwart mogen natuurlijk ook.

2. Als het kouder wordt

Vorige winter was de gebreide debardeur helemaal hot, want lekker warm en met de juiste vintagevibe. Straks breekt de mouwloze blazer door ter vervanging van die debardeur: strakker, minimalistischer, met meer coupe waardoor je figuur meer in focus komt.

Draag de blazer dicht en hij wordt een soort tussenlaag die voor vormen zorgt, daar waar winterkledij soms al weleens vormeloos oogt. Over een dikke trui, bijvoorbeeld. Of over een gebreide jurk. Let ook hier op dat de kleuren niet te hard contrasteren: een outfit is het mooist als het kleurenpalet in elkaar overvloeit.

Blazer zonder mouwen (Caroline Biss, € 250). Jas (Gigue, € 409). Lang tricot kleed (Lords & Lilies, € 79,95). Baret (Attic and Barn, € 50). Laarzen (Alysi, € 383). Tas (OOF, € 138).

 

Meer lezen:

Openingsbeeld van Getty Images

Partner Content

Gesponsorde content