Zonnebrillen voor elk gezichtstype

Zonnebrillen kan je net als schoenen nooit teveel hebben. Toch blijft de perfecte zonnebril vinden een uitdaging. Zoals elk huidtype een zonnefactor heeft, zo heeft elk gezichtstype een zonnebril model. Daarom dat jouw beste vriendin fantastisch staat met die ene aviator maar jij ermee als een vlieg uitziet. Geen nood, wij zetten alle gezichtstypes nog eens op een rijtje MET bijpassende zonnebril.

Gezichtstype: Ovaal

Zonnebrillen

Heb je een gebalanceerd gezicht waarbij je voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn in proportie zijn? Dan ben je gezegend met een ovaal gezicht zoals Jessica Alba. Exeperimenteer er op los want elk type zonnebril staat jou.

Ronde zonnebril, (Sun Buddies, € 125). 

Gezichtstype: Lang

Zonnebrillen

Wanneer je hoge jukbeenderen en een smalle kin en wangen bezit heb je een lang gezicht zoals Sarah Jessica Parker. Ga voor oversized zonnebrillen, die je gezicht breken en de illusie van een korter gezicht creëren. 

Oversized zonnebril, (Dolce & Gabanna, € 170).

Gezichtstype: Rond 

Zonnebril

Zijn de breedte en lengte van je gezicht gelijk en heb je bolle wangen dan heb je een rond gezicht zoals Kelly Osbourne. Ga voor een hoekig zonnebrilmodel zodat je meer definitie in je gezicht creërt. Vermijdt ronde vormen, die je gezicht enkel boller maken.

Wayfarer zonnebril, (H&M, € 6,99).

Gezichtstype: Vierkant

Zonnebrillen

Je hebt een vierkant gezicht à la Demi Moore als je een breed voorhofd hebt en een vierkante kaaklijn? Hoekige zonnebrillen zijn een no go, ga voor een rond model.

Ronde zonnebril, (Topshop, € 20).

Gezichtstype: Hart

Zonnebrillen

Je hebt een hartvormig gezicht of een Reese witherspoon gezicht als je een breder voorhoofd hebt , hoge jukibeenderen en een smalle kin. Je rockt alle zonnebriltypes zolang ze niet oversized zijn. Een aviator balanceert het gezicht en zet je jukbeenderen extra in de verf.

Aviator zonnebril, (Ted Baker, € 125).

Gezichtstype: Diamant

Zonnebrillen

Een diamantvormig gezicht zoals Kirsten Dunst wordt gekenmerkt door een smalle kin, een smal voorhoofd en uitgesproken jukbeenderen. Ga voor een zonnebril die de nadruk legt op de wenkbrauwlijn zodat je meer breedte aan je voorhoofd geeft. Een cateye zonnebril is perfect hiervoor!

Cateye zonnebril, (River Island, € 20).

Partner Content

Gesponsorde content