Advertorial

Kan de conditie van je huid écht verbeteren? Actrice Sandrine André nam de proef op de som en is overtuigd

Actrice Sandrine André testte zes maanden lang een persoonlijke Dermalogica-behandeling uit om haar huid te verzorgen en te verbeteren. Ze maakte kennis met de aanpak, de behandelingen en de aangepaste producten van het merk. Het resultaat? Dat mag er zijn!

Wie is Sandrine André?
◾ Actrice, dochter van acteurs Bert André en Mieke Verheyden
◾50 jaar
◾Getrouwd met acteur Hans Ligtvoet
◾Bekend van rollen in Familie, Calendar Girls, Wittekerke, Witse, Team Spirit, Sara, …
◾Volgde zes maanden lang een gepersonaliseerde professionele Dermalogica-behandeling, inclusief persoonlijk productadvies om haar huid thuis verder te verbeteren.

Zes maanden geleden kreeg Sandrine André haar eerste Dermalogica-behandeling bij Melissa. Intussen is het tijd voor de vijfde behandeling. Enthousiast haalt Sandrine haar telefoon boven. “Na die eerste behandeling heb ik thuis een foto gemaakt, bij de start van mijn behandeling. En gisteravond, voor mijn vijfde en laatste behandeling hier, heb ik onder precies dezelfde omstandigheden weer een foto gemaakt. Hier, zie je het verschil?” wijst ze. “Ik ben er zelf een beetje van geschrokken, in de positieve zin dan. Ik had eigenlijk geen grote verwachtingen van tevoren, maar hier ben ik heel blij mee.” Hier, dat is haar huid na vier behandelingen om de zes weken, met telkens aangepaste producten om haar huid thuis verder te verzorgen.

Een heerlijke ervaring

Sandrine: “Ik had meteen een hele goeie klik met Melissa. In het begin dacht ik: oei, dat wordt druk, zo om de zes weken... In de praktijk bleken het net hele fijne, ontspannende momenten te zijn. Ik kwam echt relaxed buiten. Melissa voelde me heel goed aan en wist ook perfect in te spelen op de behoeftes van mijn huid, met telkens de juiste behandeling en de juiste producten. Ergens na de tweede behandeling kreeg ik last van de huid rond mijn ogen. Misschien een allergische reactie tijdens het pollenseizoen? De testen bij de dokter zullen dat nog moeten uitwijzen, maar Melissa paste mijn verzorgingsroutine en de oogcontour die ik gebruikte aan en het werkte. De kringen onder mijn ogen en de droogterimpeltjes: allebei vervaagd. Weet je, hiervoor verzorgde ik mijn huid ook wel met best dure crèmes, maar ik heb onderschat, denk ik, hoe belangrijk dat professionele advies is om de juiste producten voor de noden van jouw huid te gebruiken. Dat maakt echt een heel groot verschil.”

De score van Sandrine

Sandrine is tevreden, zoveel is duidelijk. Welke verschillen ziet en voelt ze zelf? Sandrine: “Roodheden en rimpels, dat waren de twee dingen waar ik bij het begin van de behandeling graag op wou focussen. Ik heb een vrij droge huid die snel gevoelig reageert. Als je mijn voor- en na-foto’s goed bekijkt, dan zie je echt veel minder lijntjes en rimpels. Rond mijn ogen, maar ook die expressierimpels langs je mond en tussen je wenkbrauwen zijn nu echt veel minder. De textuur van mijn huid is ook anders: zachter, egaler, fijnere poriën… Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen, maar het voelt echt beter en anderen merken het ook. Ik kreeg het al een paar keer te horen als ik in de schminkstoel zat op set: ‘Dat huidje van jou, dat doet het goed he?’ Zelfs zonder dat ik iets over mijn Dermalogica-behandeling had verteld. Dat is wel fijn, natuurlijk. Vooral omdat deze aanpak zo goed bij mij past. In mijn vak zijn er collega’s die kiezen voor een veel drastischere behandeling; ik hou het liever natuurlijk, zonder ingrijpende procedures. Als mensen in mijn omgeving nu zeggen: ‘Je straalt!’, dan weet ik dat die glow natuurlijk is en alles te maken heeft mezelf goed verzorgen. Het is echt letterlijk ‘goed in je vel zitten’. Mijn huid voelt nu veel comfortabeler aan en dat zie je.”

1/ Het resultaat: ★★★★ ½

“Ik zal niet snel vijf op vijf geven, alhoewel ik geneigd ben het hier wel te doen (lacht). Het wordt een 4,5 omdat ik voel dat mijn huid nog altijd aan het transformeren is. Het wordt nog steeds beter. Op naar de 5! Ik heb mijn volgende afspraak al gemaakt.”

2/ De Dermalogica-behandeling: ★★★★★

“Toch een vijf op vijf, hier. De behandelingen op zich waren heerlijke verwenmomenten dankzij Melissa, da’s één. Daarnaast was ook haar professionele advies erg waardevol. Ik weet nu hoe belangrijk het is om de juiste producten te gebruiken, echt aangepast aan de noden van jouw huid. Dat was hier echt maatwerk.”

3/ De Dermalogica-producten: ★★★★★

“Ik ga Dermalogica blijven gebruiken, net als het advies van Melissa. Dat zegt genoeg, zeker?”

Wat heeft Sandrine geleerd?

“Jezelf goed verzorgen is meer dan soms dure crèmes smeren. Hoeveel ze ook kosten, pas als ze echt aangepast zijn aan jouw huid, zal je effect zien. En: ik dácht dat ik mijn huid goed reinigde, maar dankzij Melissa weet ik nu dat een PreCleanse echt wel belangrijk is als je make-up draagt. Of zoals zij het formuleerde: ‘Je kleedt je toch ook uit voor je je gaat wassen?’ Toen ik zag hoeveel make-up en vuil er nog van mijn huid kwam na een gewone reiniging, was ik overtuigd. Als ik na draaidagen onder de make-up thuiskom, is dat het eerste wat ik doe: precleansen en dan reinigen. Je dénkt misschien dat dat veel tijd kost, een ochtend- en een avondroutine, maar eigenlijk valt dat ontzettend mee. Zeker als je dan het resultaat ziet. Eerlijk? Het wordt al snel een gewoonte. Nu zou ik het zelfs al missen.”

De vijfde behandeling van Sandrine

Stap 1: dubbele reiniging

Sandrine ligt er relaxed bij. “Eerst uitkleden, dan wassen, remember?” lacht Melissa. Dus gebruikt ze eerst een Micellar Prebiotic Precleanse, die reinigt en helpt tegelijkertijd het microbioom van de huid in balans te brengen met prebiotica. Dan pas volgt de lichte gelreiniging.

Stap 2: lichte exfoliatie

Met een paar druppels water bij het exfoliërend poeder maakt Melissa de Daily Microfoliant klaar, die ze daarna met een kwast aanbrengt. “Door de mix zelf te maken, kan je doseren. Sandrine heeft een gevoelige, dunne huid, dus is een licht exfoliërend effect al voldoende.”

Stap 3: tonifiëren

Met een Ultracalming mist tonifiëert Melissa de huid van Sandrine. “Lekker fris,” vindt Sandrine. “En heel ontspannend. Gelukkig hebben we genoeg te vertellen, zo val ik niet in slaap ondertussen.”

Stap 4: even helemaal zen

De massage met de Calming Botanical mixer ontspant zichtbaar. Sandrine lacht: “Tijdens de massage hou ik altijd wel mijn mond, dat is echt het zenmomentje.” Met een nat compres drukt Melissa zachtjes op het gezicht van Sandrine, om de laatste restjes van de gel weg te halen.

Stap 5: hydrateren met een serum

Melissa kiest voor Sandrine een serum met hyaluronzuur, om haar droge huid te helpen om goed vocht te kunnen vasthouden. Ze brengt ook Stress Positive Eyelift aan rond de ogen van Sandrine. Serum en oogcontour zijn meteen een prima voorbereiding voor het masker.

Stap 6: kalmerend masker

Melissa mengt de twee componenten van het alginaatmasker; ze legt tissues over de ogen van Sandrine en brengt het masker aan, de mond en neus blijven vrij. Het Cooling Contour masker droogt snel op en sluit de huid af, zodat het serum eronder goed diep kan indringen. Na een paar minuutjes mag het al weg en komt Sandrines huid fris en schoon tevoorschijn.

Stap 7: dagverzorging

De behandeling eindigt met de nieuwe Stabilizing Repair Cream, een barrière versterkende, voedende crème met een ceramide-buiding complex die de gevoelige huid tot rust brengt. Omdat Sandrine haar huid graag puur laat zonder al te veel make-up, zeker op de dagen dat ze niet op de set staat, raadt Melissa haar tenslotte nog het Porescreen SPF 40 aan, een lichte, getinte verzorging die je wit is als je ‘m aanbrengt, maar dan een heel subtiel beetje kleur geeft met een blurry effect dat poriën onzichtbaar maakt.  

Sandrine volgde haar Dermalogica-behandeling bij schoonheidssalon Melissa in Tienen.
Hier vind je een Dermalogica schoonheidssalon in jouw buurt.