Valentijn ziet dit er dit jaar net iets anders uit. Minder romantisch? Niet als je er samen iets gezelligs van maakt.

1. Speel een (card)game

Of je het nu commerciële onzin vindt of net van de rozenblaadjes en kaarsen bent… Valentijn is het perfecte moment om even tijd te nemen voor elkaar en goed te praten. Moeilijk? Met een card game krijg je onderwerpen aangereikt.

2. Samen achter de kookpotten

Laten we eerlijk zijn: vaak betekent Valentijn simpelweg op restaurant gaan of naar de film. Dat kan romantischer. Trek je meest sexy outfit aan, maak jezelf op en sta samen achter de kookpotten. Wedden dat het romantisch wordt.

3. Of steun samen lokaal

Toch liever niet achter de kookpotten. Gelukkig bieden heel wat restaurants formules aan om samen Valentijn te huren. Eten afhalen, kaarsjes aansteken en gezelligheid troef. Steun je meteen de lokale handelaar: win win.

4. Shake samen de lekkerste cocktails

Maak elkaars favoriete cocktail of verras je geliefde net met enkele nieuwe smaken. Maak het extra spicy met blinddoeken en smaaktestjes.

5. Of doe een wijnproeverij

Alles kan tegenwoordig online, wijn proeven ook. Heel wat handelaars bieden een pakket aan met de nodige uitleg en informatie of geven zelfs webinars om je kennis te verruimen.

6. Schrijf elkaar een brief

Leg je ziel bloot en schrijf elkaar een romantische brief. Perfect om ze daarna aan elkaar voor te lezen en te bespreken wat jullie zeiden. Diepzinnige gesprekken gegarandeerd.

7. Lees elkaar voor (uit je favoriete boek)

Helemaal tot rust komen? Iemand die je voorleest uit je favoriete boek. Laat Valentijn het moment zijn om elkaar voor te lezen. Een romantische of zinneprikkelende dichtbundel of net een roman? Alles is mogelijk.

8. Organiseer een home spa

Nu de wellness even niet kan, kun je thuis aan de slag. Geef elkaar een deugddoende massage, experimenteer met gezichts- of andere maskertjes en ga samen in bad.

9. Bekijk jullie favoriete film

Laten we het ook niet grootser maken dan nodig. Heel wat koppels trekken op Valentijn richting cinema. En ook thuis kun je een film kijken: popcorn of chips en een wijntje erbij en het is gezelligheid troef.

10. Vier Galentine’s Day

Nu we onze vriendinnen even niet zien, is het ook leuk om hen te verwennen op Galentine’s day, oftewel, de feestdag op 13/2 om je vriendinnen in de bloemetjes te zetten. Stuur een cadeautje op, nodig je bubbelcontact uit voor een etentje bij je thuis of kijk samen jullie favoriete film.

6 x een romantische Valentijn

It’s a date

Valentijn is het uitgelezen moment om elkaar nog beter te leren kennen. Welke complimenten blijven je altijd bij, wat zijn de leukste manieren om samen tijd door te brengen en wat vind je het leukst aan je partner? Geen vraag blijft onbeantwoord.

Kaartspel voor 2 – Neema via Bol.com – €24,99

Vier jullie vriendschap

Je vriendin verrassen? Op de website van Make Your Own Spirit koop je wijnpakket om je vriendin mee te verrassen. Je kiest een wijnlabel met een persoonlijk boodschap aan je beste vriendin. Niet Nu Laura tekende er ook nog postkaartjes bij, gebaseerd op de vriendinnen uit ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’, de nieuwe reeks op Streamz rond zes vriendinnen die samenwerken in een reclamebureau. Extra fijn: elk pakket bevat een Streamz-voucher waarmee je één maand gratis naar Streamz kan kijken, zodat je samen met je vriendin (op afstand) kunt lachen met alle clichés rond vriendschappen.

Gepersonaliseerde wijnfles met kaartje & maand gratis Streamz – € 17,95

Naar de cinema in je woonkamer

Thuis naar de cinema? Met deze projector zie je jouw favoriete film in het groot.

M2 Portable Projector, ViewSonic, € 649

 

Foodbox Baracca

Samen koken is romantisch, maar samen eten misschien nog leuker. Geen zin om zelf achter de kookpotten te staan? Foodsharing restaurant Baracca in Leuven komt met een heuse Valentino-box. Wat je kunt verwachten: een sexy 7-gangenmenu om samen van te genieten en een kaars voor wat extra romantiek.

Foodbox Valentino – Baracca – € 75

Wijnbox

Een reis naar een wijnstreek zit er momenteel niet in. Bij ‘Wijnen Moniez’ kun je vanuit je sofa een wijncursus volgen. Sommelier Erwin selecteert de beste wijnen. Neem je een abonnement, dan volg je gratis de webinars met extra informatie over de wijnen.

Wijnabonnement – Wijnen Moniez – Vanaf € 115,50 – beschikbaar in de webshop

Koekjes bakken… of eten

Samen koekjes bakken is een romantische manier om Valentijn in te zetten. Liever enkel proeven? Kies dan voor ambachtelijke koekjes, zoals de heerlijke Antwerpse koekjes van Philip’s Biscuits. Speciaal voor de gelegenheid staken ze hun verpakkingen in een mooi Valentijnsjasje.

Ambachtelijk gemaakte koekjes – Philip’s Biscuits – Online te bestellen of af te halen in de winkel

Samen zweten

Mag het echt wat meer zijn? Dan geniet je heel het jaar door van gezellige momenten in jullie sauna.

Premium Ambiente familiesauna van Klafs bij Gervi – Meer info via de website

 

Meer tips voor Valentijn: