2 signalen dat het tijd is afscheid te nemen van je relatie

In een perfecte wereld zouden er enkele regels bestaan die bepalen of onze relatie de juiste is voor ons. Maar dat is er helaas niet, en voor de meesten onder ons is het niet gemakkelijk om knopen door te hakken wanneer er twijfels zijn. Toch zijn er enkele signalen die zeggen dat je beter afscheid neemt...

Lees hier ook welke dingen je zeker niet mag doen tijdens een ruzie met je partner

1. Je loopt op eierschalen

Als je je onzeker of bang voelt om jezelf te zijn bij iemand in de buurt, dan is het een teken dat je maar beter vertrekt. Het doel van een relatie is iemand te vinden die je écht kent en je er graag voor ziet. Denk daar aan als je je volgende keer afvraagt of je misschien een bericht te veel hebt gestuurd of wat hij vindt van een opmerking die je maakte.

2. Je relatie beïnvloedt je dagdagelijkse leven

In een relatie moet je compromissen sluiten, dat is nu eenmaal zo. Maar als je je zo hard aanpast dat het je werk of deadlines beïnvloedt of dat je geen tijd meer hebt voor vrienden of je ongelukkig voelt, is het hoog tijd om een stapje terug te nemen. Je eigen leven zou niet mogen onderdoen voor het vervullen van het geluk van iemand anders. Bovendien is het belangrijk dat je je gelukkig voelt met wie je zelf bent binnen de relatie. Over het algemeen is je persoonlijk geluk een goede indicatie voor hoe positief en gezond je relatie is.

Meer over relaties & seks:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content