Krijg je partner maar moeilijk aan het praten? Je bent zeker niet alleen. Maar dankzij deze drie eenvoudige vragen zou hij zich gemakkelijker open stellen.

Women’s Health vroeg aan enkele relatie-experten wat nu de geheimen zijn om je partner te doen praten. Dat leverde de volgende antwoorden op.

1. “Zullen we even gaan wandelen?”

En liefst dan nog zonder smartphone op zak. Ga gezellig wandelen zonder afleidingen. Het is de perfecte manier om even bij te babbelen en te horen hoe het écht met elkaar gaat. Wordt het een zwaarder gesprek, maak dan oogcontact, dat neemt de spanning weg. Hopelijk is het dé manier om hem te doen praten. Wist je trouwens dat wandelen een van de enige dingen is die helpen tegen stress? Hier lees je meer tips van expert Elke Van Hoof. 

2. “Vreselijk, wat gebeurde er daarna?”

Als hij aan het ventileren is over zijn baas die een belachelijke opmerking maakte of die ruzie met zijn zus, plaats jezelf dan in zijn plaats en toon empathie. Zelfs als je niet akkoord bent met hoe het eraan toeging. Wacht dan liever even en geef later je mening. Door onmiddellijk probleemoplossend te reageren, of nog erger, te oordelen, zal hij zwijgen en niet meer geneigd zijn open dingen te vertellen.

3. “Je vertelde laatst dat je je … voelde. Wat bedoelde je daarmee?”

Haal een emotie aan – verdriet, angst,… – die hij onlangs uitdrukte, en vraag hoe het nu gaat. Aangezien hij het al een keer aanhaalde, voelt hij zich comfortabel om erover te praten. Of vraag naar iets specifieks dat hij vertelde. (Hoe was je vergadering vandaag?”) Dat toont hem dat je interesse toont en aandachtig naar hem luisterde. Dat is erg belangrijk voor hem en een reden om vaker zijn hart te luchten.

 

Meer tips om beter te communiceren:

SOURCE: Women's Health