4 redenen waarom de herfst hét seizoen is voor je seksleven

Oké, het mag dan wel koud zijn en regenen. Maar de herfst brengt ook positieve dingen met zich mee: we kruipen knusser bij elkaar. En daarom is de herfst hét seizoen voor je seksleven.

 

Vlak na de zomer is het aantal scheidingen het grootst. Dat komt omdat de warmte en zorgeloze verlofperiode plaatsmaakt voor het grilligere weer en de stress. Gelukkig is er ook goed nieuws: want eens de herfst aangebroken, krijgt ons seksleven een echte boost. En wel om deze redenen.

1. Gezellig een potje vrijen

Het is koud en druilerig. Het perfecte weer dus om gezellig tegen elkaar aan te kruipen en te genieten van een heerlijk potje vrijen. Dit is ook de periode dat je het hardst zoekt naar geborgenheid en affectie. En volgens onderzoekers uit Hong Kong zouden mannen meer geneigd zijn om een romantische komedie te bekijken dit seizoen. Dames, profiteer ervan!

2. Hormonen

Bij mannen is het testosterongehalte het hoogst in de herfst, dat blijkt uit wetenschappelijke studies. En dat hormoon zorgt ervoor dat het libido van mannen deze periode de hoogte inschiet. Ze vinden hun vrouwen aantrekkelijker en hebben meer zin in seks.

3. Love is all around

Cijfers bewijzen het, tijdens de herfst worden mensen sneller verliefd en verloven meer koppels zich. En als je verliefd bent, vliegen de vonken er natuurlijk van af.

4. Meer zaad

In augustus en september worden de meeste kinderen geboren, een kleine rekensom leert dus dat de herfst het meest vruchtbare seizoen is. Dat komt omdat mannen meer zaadcellen produceren in de herfst. Tijdens de zomermaanden neemt die af door de warmte, en het duurt een paar weken vooraleer de productie zich herstelt.

Meer over seks & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content