Je hebt als vrouw heel wat te winnen bij een orgasme. De extase van een climax verhoogt de tevredenheid over je seksleven en is een feest op zich, maar klaarkomen heeft ook heel wat voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid. In het boek 12 orgasmes om te ontdekken en te beleven verklapt Ann Cuyvers welke 12 orgasmes er bestaan en hoe je ze bereikt. Aan Feeling verklapt ze drie dagen lang tips. Vandaag vertelt ze ons wat je best doet als klaarkomen niet lijkt te lukken.

De meeste orgasmeproblemen beginnen niet in het lichaam van vrouwen, maar wel in hun hoofd. Soms zijn ze gefrustreerd omdat de ene vergeefse poging om klaar te komen de andere opvolgt. Andere vrouwen raken niet langer opgewonden door de sleur in hun relatie. En soms hebben vrouwen gewoon een heel vertekend beeld over wat seksualiteit en erotiek kunnen zijn. Met deze tips probeert Ann Cuyvers, auteur van 12 orgasmes om te ontdekken en te beleven, vrouwen meer te laten genieten van hun seksualiteit én van een orgasme.

1. Zorg eerst voor jezelf

Zorg voor jezelf en geniet van alles wat het leven je te bieden heeft. Zoek rust en ruimte op. Neem een dagje vrij en besteed die tijd uitsluitend aan jezelf. Zet je smartphone uit, geniet van een ontspannend bad. Misschien prikkelt een erotisch boek je zinnen of ontwaakt je sensualiteit met je favoriete muziek. Leg jezelf in de watten, raak je hele lichaam aan en neem alle tijd die je nodig hebt om jezelf te bevredigen. Spreek met je partner af dat jullie een hele dag of avond in bed zullen doorbrengen. Praat over de dingen die jullie missen en de fantasieën die je tot werkelijkheid wilt brengen. Voeg de rest van de dag de daad bij het woord.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer lezen? 12 orgasmes om te ontdekken en te beleven van Ann Cuyvers is nu overal te koop.

Meer over seks & relaties: