Opgelet: deze nieuwe trend saboteert relaties

Je hebt het ongetwijfeld ook al gezien op restaurant of in een cocktailbar... Het zou een romantische date moeten zijn, maar één van de partners zit zo tierig op zijn/haar smartphone te tokkelen, dat er van een gesprek amper sprake is. Ziet er misschien onschuldig uit, maar deze nieuwe trend is echt niet goed voor relaties, zo blijkt uit onderzoek.

Een geval van ‘phubbing‘, ja er bestaat zelfs een term voor het zo opgaan in je telefoon dat je je gezelschap compleet negeert. Het is een trend die enorm veel voorkomt in sociale contacten en in het bijzonder in relaties.

Nochtans blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd aan Baylor University, dat smartphones voor ergernissen zorgen. Van de 143 deelnemers gaf 70% aan dat de smartphone ‘soms’, ‘vaak’, ‘zeer vaak’ of ‘constant’ een stoorzender is tijdens gesprekken met hun partner.

In een survey die daarna werd afgenomen bij 145 volwassenen, zei 22,6% van de deelnemers dat ‘phubbing‘ zorgde voor conflicten in hun relatie. 33,6% zei dat ze zich regelmatig depressief voelde omdat ze het gevoel hadden dat hun partner zijn/haar smartphone op de eerste plaats zette. En eerlijk is eerlijk, zelf maken we ons ook wel eens schuldig aan ‘smartphonen‘ tijdens conversaties. Zet je liever geen vriendschappen of relaties op het spel? Lees dan zeker even deze tips.

Zo maak je meer tijd voor je partner, minder voor je smartphone

  • De eerste tip is erg logisch: leg je telefoon weg tijdens een date. Je kunt hem gerust even na de date bekijken. Mensen begrijpen heus wel dat je even niet bereikbaar bent.
  • Of het nu een leuke activiteit met vriendinnen is, of een romantische date, het is écht niet nodig om alles te Instagrammen of te Snapchatten. Al die tijd die je moet steken in het kiezen van de beste foto en de juiste filter steek je liever in elkaar.
  • Doe een digitale detox. Neen, dat wilt niet zeggen dat je nu opeens je smartphone moet bannen uit je leven. Maar dankzij kleine tips ben je veel minder afhankelijk van je telefoon.
  • Maak er een spelletje van: leg de smartphones bij elkaar. Degene die als eerste wilt kijken, moet een rondje betalen.
  • Zie je smartphone niet als de vijand. Natuurlijk kun je snel nog opzoeken of die ene gezellige bar nog open is of welke films straks spelen.

Meer psycho & relatie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content