De ochtenden zijn het moment om samen wakker te worden en afscheid te nemen tot ‘s avonds. Al ligt dat nu heel wat anders. Je gewoontes ‘s ochtends onder de loep nemen, kan echt een verschil maken. Dit zijn 5 dingen die gelukkige koppels iedere dag doen.

In iedere goede relatie is het belangrijk dat je tijd maakt voor elkaar. Zelfs ‘s morgens even tijd maken voor elkaar kan een heel groot verschil maken. Deze 5 dingen doen in de ochtend, maakt jullie relatie sterker.

1. Knuffel er op los

Zelfs als één van jullie veel vroeger moet opstaan, kan dit wonderen doen. Door ‘s morgens even te knuffelen, voel je je echt verbonden met elkaar en voel je je veel gelukkiger. Die diepe connectie maken met elkaar, blijft ook nu erg belangrijk.

2. Geniet samen van een kopje koffie of thee

Een uitgebreid ontbijt is niet altijd mogelijk, dat begrijpen we zeker. Maar probeer iedere ochtend even tijd te maken om samen te genieten van een kopje koffie of thee. Als je een gigantisch ochtendhumeur hebt, is het perfect oké om samen even te zwijgen, maar dat kopje koffie verbindt jullie ‘s morgens.

3. Sta samen op

De ochtend is het eerste moment dat jullie samen kunnen communiceren. We  begrijpen dat het voor avondmensen niet het perfecte moment is om uitgebreide gesprekken te voeren. Maar door op hetzelfde moment op te staan, zit je in hetzelfde ritme én krijg je écht een diepere band. Bovendien is het slim om daarna ‘apart’ te gaan werken en enkel in de pauzes samen te zijn, zo blijf je productief op je werk.

4. Verdeel de ochtendklusjes

Koffie maken, de tafel afruimen en misschien de kinderen aankleden… ‘s Ochtends valt er vaak al heel wat te doen. Hoewel het misschien logisch klinkt dat alle klusjes verdeeld worden, is het toch vaak 1 van de 2 die de taken op zich neemt. Het is voor jullie beiden beter dat die taken verdeeld worden. Zo hebben jullie wat extra tijd voor die knuffel.

5. Geef elkaar een kus en knuffel

Als je naar je werk vertrekt, geef je jouw een partner een dikke knuffel en een kus. Dat is dus nu niet anders. Behoud die connectie en doe het nu ook… Ook al ga je misschien maar twee tafels verder.

Meer tips voor een gelukkige relatie: