Als bescheiden Vlaming, denk je waarschijnlijk dat je cognitief vermogen maar ‘gewoontjes’ is. Deze vijf onderzoeken tonen aan dat mensen hoog scoren op intelligentie. En de kans is heel groot dat jij slimmer bent dan je eigenlijk denkt. 

1. Kritische jij

Al is die Vlaamse bescheidenheid nog niet zo’n slecht teken. Zelfzekere mensen die praatjes maken, mogen dan slimmer overkomen, in realiteit zijn mensen die zelfkritisch zijn, vaak intelligenter. Intelligente mensen accepteren hun tekortkomingen en beseffen dat ze altijd nog bij kunnen leren. Onder andere een studie gepubliceerd in the Journal of Personality and Social Psychology bewijst dat. Studenten moesten een LSAT-test (een test om toegelaten te kunnen worden tot de rechtenfaculteit), afnemen. Er werd hen gevraagd te voorspellen hoeveel vragen ze juist zouden hebben. Veel studenten met lage scores hadden hun punten overschat, terwijl de hoger scorende studenten net dachten dat ze veel minder zouden scoren. Toch liever wat minder streng voor jezelf? Hier vind je 5 tips.

2. Je bent ruimdenkend

Hoera, je bent niet alleen leuker dan mensen die kortzichtig zijn, je bent ook nog eens slimmer. Volgens een studie aan de universiteit van Pennsylvania, zouden slimme mensen bereid zijn meer na te denken over de perspectieven van een ander. Ze formuleren hun mening na een weloverwogen beslissing op basis van verschillende standpunten. Bovendien oordelen ze niet en staan ze open voor nieuwe ideeën die hun intelligentie vaak nog eens voeden.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer artikels over psycho & relatie: