5 tips om te ontstressen

We krijgen er allemaal vroeg of laat wel eens mee te maken: stress. In stresserende periodes is het dan ook belangrijk om op tijd en stond je hoofd leeg te maken en te relaxen. Wij zetten 5 tips op een rijtje om te ontstressen.

1 Beweeg met dat lijf 

Je moet niet altijd gaan lopen om een ‘runner’s high’ te krijgen. Elke vorm van beweging zoals yoga of wandelen kan helpen om je minder angstig en gestresseerd te voelen. Door de endorfines die vrijkomen, kan je beter omgaan met stress. Weinig tijd? Gebruik je middagpauze voor een wandeling of fietstochtje, neem wat vaker de trap of doe enkele oefeningen. Te koud? Dat is geen goed excuus. Hier lees je waarom sporten in de kou een goed idee is.

2 Beheers je ademhaling 

Voel je dat de stress je teveel wordt, neem dan 5 minuutjes pauze en focus op je ademhaling. Ga rechtop zitten, sluit je ogen en leg je handen op je buik. Adem langzaam in door je neus en voel hoe je ademhaling van je onderbuik naar boven gaat. Draai het proces om wanneer je uitademt door je mond. Diep in- en uitademen heeft een effect op je stressniveau omdat het je hartslag en bloeddruk naar beneden haalt.  

3. Slaap voldoende

Een goede nachtrust is essentieel om je goed in je vel te voelen. Wanneer je voldoende hebt geslapen, ga je beter kunnen omgaan met stresserende situaties. Daarnaast is niet enkel de hoeveelheid slaap belangrijk, ook de kwaliteit van je nachtrust speelt een rol. Zorg dus voor optimale slaapomstandigheden. Hier vind je 7 tips voor een goede nachtrust.

4. Steun op je omgeving

Je sociale netwerk is een van je beste hulpmiddelen wanneer je met stress moet omgaan. Praat met je vrienden en familie en deel wat er je dwars zit. Zo krijg je vaak een fris perspectief op je probleem en behoud je de connectie met de mensen rondom je. 

5. Wees dankbaar 

Probeer altijd positief te zijn. Onthoud daarom voor welke dingen je dankbaar bent in het leven. Een goede tip: Noteer er iedere avond minstens eentje in een boekje. Als je een moeilijik moment hebt, kan je ze lezen. Voel je je niet 100% in je vel? Hier vind je 10 tips die leiden naar geluk.
 

Lees ook: 

 
 

Partner Content

Gesponsorde content