Een geheim voor het perfecte huwelijk bestaat waarschijnlijk niet. Maar deze 5 punten zijn wetenschappelijk bewezen en dragen dus écht bij tot een beter huwelijk.

1. Vier goed nieuws

Positivisme is belangrijk voor je welzijn en voor je relatie. “Positieve gebeurtenissen zijn belangrijk”, zegt Howard Markman van ‘Marital and Familly Studies’. Hij doet onderzoek naar huwelijken. “De hoeveelheid plezier die koppels samen hebben is een belangrijke indicator voor de toekomst die ze samen hebben. Onderzoek toont namelijk dat koppels die goede gebeurtenissen vieren, beter scoren op het vlak van intimiteit, vertrouwen en verbintenis. Maakt je partner promotie? Vier het dan samen en toon je trots. Maar ook de kleine dingen vieren, geeft een boost aan je relatie“, klinkt het. Bovendien maakt een gelukkige, positief ingestelde partner je gezonder. Lees er hier meer over.

2. Verwacht wat je verdient

Ze zeggen wel eens: ‘verwacht niet té veel’. Maar onderzoek toont net het omgekeerde: mensen die meer verwachten, krijgen ook meer. Ga dus niet voor een tweede keuze zegt Dr. Baucom. “Mensen met een ideaalbeeld over een relatie voor ogen hebben meer kans om dat ideaalbeeld te bereiken. Degenen die dromen dat ze goed behandeld worden, en passie, romantiek en goede communicatie in hun huwelijk verwachten, hebben meer kans dat ook effectief te krijgen.” Droom dus maar van die prins op het witte paard die perfect is. Natuurlijk duiken er ook wel eens problemen op in je relatie, maar dan is het de truc om er samen aan te werken. Met deze problemen krijgt ieder koppel vroeg of laat te maken. 

3. Behoud de sterke banden met vrienden en familie

Je ziet je partner als je beste vriend en steun en toeverlaat. Dat is natuurlijk prima. Toch is het belangrijk om ook de banden met familie en vrienden sterk te houden. Dat zegt Dr. Coontz. “Constant samen zijn is niet noodzakelijk goed voor koppels. De gelukkigste partners zijn diegenen die naast elkaar ook andere interesses en vrienden hebben.”

4. Verwacht niet dat je geluk afhangt van je partner

Uiteraard maakt je man je gelukkig, en jullie huwelijk was waarschijnlijk de mooiste dag van je leven. Toch kun je niet verwachten dat je partner voor eens en altijd gelukkig maakt. Die verwachting is onrealistisch en oneerlijk. De sleutel tot geluk ligt namelijk bij jezelf. “Onderzoek toont aan dat een belangrijke levensgebeurtenis – een huwelijk of geboorte van een kind – je kortetermijngeluk een boost geeft. Maar de meeste studies zeggen dat mensen na een tijdje naar hun ‘persoonlijk gelukspunt’ gaan. Geef jij je geluk een 7 op 10, dan blijft dat zowat dat punt je hele leven. Wil je toch liever gelukkiger door het leven? Lees dan zeker deze tips. 

5. Heb meer seks

Na verloop van tijd kan de passie in jullie huwelijk afnemen. Maar seks is leuk en heeft veel gezondheids- en emtionele voordelen. En die voordelen kun je maar beter niet negeren. Seks is goed voor je humeur, maakt je geduldiger en leidt tot een betere relatie. Kan jullie libido een boost gebruiken? Lees dan deze tips.

Meer over liefde & relaties:

SOURCE: TIME