5 x tantrische seks voor beginners

Liefde, seksualiteit en extase zijn drie sleutelwoorden in Tantra. Dat is de Indische leer die jouw seksualiteit naar nieuwe hoogtes brengt met spirituele en lichamelijke oefeningen. En daar geven wij er jou alvast vijf van mee.

 

1. Verruim je seksualiteit

Vergeet beladen termen als penis en vagina en vervang ze met ‘Vajra’ voor de man en ‘Yoni’ voor de vrouw. Tracht vervolgens iedere vorm van seks te bekijken als het betreden van je koninkrijk. Zo vergeet je dat je geslachtsdelen seksuele organen zijn en zie je ze daarentegen gewoon als een bron van vreugde, plezier en extase.

2. Leer je eigen lichaam kennen

Je eigen lichaam ontdekken is de eerste stap naar een geslaagde tantrische ervaring. Jij en je Yoni horen twee handen op één buik te zijn en dat kan alleen als je elkaar door en door kent. Neem daarom een handspiegeltje en bekijk jezelf eens van dichtbij. Geef je Yoni een naam, verplaats je in haar en vertel luidop wat ze wil.

Lees ook: 6 mythes over masturbatie: waaarheid of onzin?

3. Masseer je hart

Liefde en vertrouwen staan centraal in de tantraleer. Volgens deze filosofie is er een rechtstreeks verband tussen je hart en je Yoni. Breng daarom je handen naar je borstkas en open je hart met een massage. Draai met je handen naar binnen om je hart te voeden of naar buiten om het te delen. Neem je tijd, maar leg na een poosje één van je handen (of die van je partner) op je Yoni. Voel, beweeg, maar verwacht niets. Laat de dingen gewoon zijn loopje nemen. Alles mag, maar niets moet.

4. Exploreer jezelf

In Tantra spreekt men niet over masturbatie, maar over het exploreren van je Vajra of je Yoni. En die afspraakjes met jezelf zijn van groot belang. Je kan toch geen wonderen verwachten van iemand anders als je zelf niet weet hoe je in mekaar zit. Creëer daarom je eigen ruimte voor zelfexploratie: zet de kamer vol met kaarsen, speel een ontspannend muziekje op de achtergrond en zorg dat niemand je kan storen: deur op slot en GSM uit.

5. Denk eens aan jezelf

Enkel je partner willen behagen is een subtiele valkuil waar veel vrouwen intrappen. Ga eerst op zoek naar jezelf en naar de signalen van je eigen lichaam. Wanneer krijg je het warm, waarom krimp je ineen, wanneer ontspant je Yoni?. Hoe gevoeliger je Yoni wordt, hoe makkelijker jij dat gevoel kan verwoorden en kan delen met je partner. Zo sta je weer een stap dichter bij de ultieme extase.

Meer over seks & relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content