7 x zo worden jullie nóg hechter op reis

Hoera, vakantie! De spullen zijn gepakt en jullie zijn eindelijk klaar om eropuit te trekken. Romantisch, maar vergis je niet. Op reis kan het twee kanten op: of je hebt de meest romantische tijd en geniet van elkaar óf kleine ergernissen stapelen zich op en je bent (bijna) in staat je partner iets naar het hoofd te smijten. Juist ja, we gaan voor optie 1. Dankzij deze tips eindigt het niet in vuurwerk, tenzij in de slaapkamer natuurlijk.

1. Vermijd stress

Alles begint met een goede voorbereiding. Zorg dat je op tijd begint met jullie planning, maak je reiskoffers tijdig en leg paspoorten en andere niet te vergeten items op voorhand klaar. Gaan jullie met de auto? Controleer op voorhand of alles in orde is. Alles om stress te vermijden.

Lees hier wat de regels zijn over fooien in het buitenland

2. Doorbreek de routine

Liefde zit vaak in kleine dingen. Doorbreek daarom de routine. Gaat hij iedere ochtend naar de bakker om je te verwennen met croissants in jullie Franse vakantiewoning? Verras hem dan eens onverwacht met een uitgebreid ontbijt. Door de routine te doorbreken, blijf je elkaar verrassen.

Ontdek hier 5 slechte relatiegewoontes die romantiek doden

3. Waardeer kleine attenties

Gaan jullie kamperen en heeft hij net in zijn eentje heel de tent opgezet? Is hij voor jou naar de bakker gegaan? Of rijden jullie met de wagen naar Italië en heeft hij er een vermoeiende en lange rit opzitten? Besef hoe waardevol het is en maak hem duidelijk hoe hard je zijn moeite apprecieert. Dat kan door het simpelweg te zeggen, maar ook door een extra knuffel geven of kleine dingen terug te doen. Hij zal glunderen van trots.

Hier lees je welke vervelende eigenschap eigenlijk het teken is van een goede relatie

4. Vrij vaker

De zon schijnt, jullie zijn gezellig onder jullie tweetjes en de stress van het werk is in België gebleven. Hét perfecte moment om wat vaker tussen de lakens te duiken. Geniet van de zwoele temperaturen en van elkaar.

Doorbreek ook hier de routine. Ga bijvoorbeeld eens voor ochtendseks, hier ontdek je de voordelen.

5. Neem me-time

Het klinkt misschien een beetje raar, maar ook op reis is me-time essentieel. Misschien houd jij wel van boeken en is hij eerder een zwemmer? Of wil je die lange bergtocht écht niet meedoen terwijl hij er van droomt. Geen enkel probleem, neem wat me-time en doe eens iets apart. Jullie zijn des te blijer elkaar terug te zien achteraf.

Hier lees je welke boeken niet mogen ontbreken in je reiskoffer.

6. Wissel drukte af met rust

Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar voorkeuren wat reizen betreft. Terwijl de een liever actieve wandelingen maakt, kan de ander urenlang genieten van hangen aan het zwembad. Spreek op voorhand af wat jullie verwachten van reizen (als je dat nog niet weet) en wissel eens wat af. Vermoeiende dagen in de stad of sportieve activiteiten wissel je af met rust. Op die manier vermijd je oververmoeidheid en de discussies die daar het gevolg van zijn.

Ontdek hier dé hotspots in Nice

7. Ga offline

Neem tijd om bij elkaar te zijn en écht naar elkaar te luisteren. Vermijd stress door mails van het werk te lezen, maar schakel ook sociale media uit. Je gaat niet dood als je een hele dag niets op Instagram post of Facebook niet checkt. Integendeel zelfs, het geeft jullie de kans om even tot rust te komen en te genieten van elkaar. 

Meer artikels over relaties & seks:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content