Wat zou je doen als je nog maar een paar weken te leven had? All of us, een nieuwe film van Willem Wallyn toont de worstelingen van vier mensen die het kunnen weten. Wij toetsten de fictie aan de realiteit.

Op 8 januari kwam All of Us in de zalen, een film van Willem Wallyn over de dood, en vooral: over wat weten dat je niet lang meer te leven hebt met mensen doet. In de film komen vier terminale patiënten samen in een zelfhulpgroep, die wordt geleid door een therapeute (Barbara Sarafian). Er is huismoeder Cathy (Maaike Neuville), die alles verzwijgt voor haar gezin. Er is Philippe (Bruno Vanden Broecke) die zich tot het geloof richt, omdat hij de geboorte van zijn eerste kind nog wil meemaken. Er is Lizzy (Joke Devynck), die kwaad en opstandig wordt en in proces ligt met haar vader, en er is Vince (Jan Hammenecker), die zich gooit op de vleselijke liefde en zich zo aan het leven vastklampt.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

All of Us van Willem Wallyn is nu te zien in de bioscoop. Meer info over palliatieve zorg vind je op www.palliatief.be

 

Meer lezen over mens zijn, nabijheid en relaties:

Tekst: Kelly Deriemaeker. Beelden: All of Us.