Leren van experten: dit doet psycholoog Inne zelf om gezond te blijven

Hoe houden dokters zichzelf gezond? Ze schrijven ons gebalanceerde voeding, work-outs en medicijnen voor. Maar wat doen specialisten zelf om hun lichaam in topvorm te houden? Lees en leer van de beste medische experts in hun vakgebied. Vandaag: psycholoog Inne Van den Broeck. 

WAT DOE JE ZELF OM IN VORM TE BLIJVEN?

“Ik ben constant op zoek naar evenwicht in mijn dagelijks leven. Dat doe ik door zo veel mogelijk in het moment te leven en bewust met de dingen om te gaan. Ik neem bijvoorbeeld elke morgen de tijd om even tot rust te komen in mijn tuin. Dat contact met de natuur helpt mij om de dag goed te beginnen. Verder investeer ik heel erg in een gevuld sociaal leven. Echte connectie met vrienden doet zo veel deugd. Lachen is ook enorm belangrijk. Ik probeer verbonden te blijven met mezelf, de wereld rondom mij en de mensen die mij dierbaar zijn. Op die manier blijf je in balans.”

2. WAT IS HET GROOTSTE MISVERSTAND BINNEN JE VAKGEBIED?

“Mensen denken soms nog dat je heel ernstige psychologische problemen moet hebben vooraleer je naar een therapeut stapt, terwijl dat helemaal niet zo is. Voorkomen is vaak beter dan genezen, ook als het over je mentale gezondheid gaat. Ik ben zelf creatief geschoold en werk niet alleen met de gedachten van mijn patiënten, maar ook met hun emoties. Ik leer hun tot rust komen. Op die manier kun je een sessie bij de therapeut beschouwen als een onderhoud van je geest. In je huis wacht je toch ook niet tot alles instort voor je onderhoudswerken uitvoert?”

3. LAAT JE JE SOMS BEGELEIDEN DOOR EEN COLLEGA?

“Vóór ik mijn praktijk opstartte, heb ik een halfjaar thuis gezeten met een burn-out. Ik weet dus heel goed hoe het voelt om je te laten coachen door een therapeut. Vroeger stond ik in het onderwijs, maar mijn burn-out deed mij beseffen dat mijn passie bij psychologie lag. Ook nu ga ik af en toe nog langs bij een collega voor een gesprek. You’ve got to practice what you preach!” (lacht).

Meer over psychologie:

(Tekst: Manon Kluten)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content