Bewezen door de wetenschap: hetzelfde loon verdienen maakt je sterker als koppel

Als geld niet gelukkig maakt, kan het dan wel invloed hebben op de lengte van onze relaties? Als we een Amerikaanse studie moeten geloven is dit wel degelijk het geval…

We weten allemaal dat er veel externe factoren zijn die schadelijk kunnen zijn voor je relatie – zoals een drukke baan, een druk gezinsleven … Tegenwoordig kan je via sociale netwerken zelfs al meten wat de kans is dat een koppel gaat scheiden. Maar nu kan je geld ook toevoegen aan die lijst met factoren! Inderdaad, een Amerikaanse wetenschapper, Dr. Patrick Ishizuka van de Cornell University, heeft de invloed van geld op een echtpaar bestudeerd. Het resultaat dat gepubliceerd werd in de krant ‘The Independent’, is nogal deprimerend …

Onzekerheid, de doodsteek binnenin het huwelijk

Het eerste dat ontdekt werd door de wetenschapper: koppels met een laag inkomen zijn sneller geneigd om van elkaar te scheiden. Dit komt omdat ze minder goed op lange termijn kunnen plannen, er is minder zekerheid. Er is gebrek aan een toekomstplan, dit ligt vaak aan de basis van een scheiding.

Een andere ontdekking van de wetenschapper: het verschil in inkomen tussen twee partners kan de duur van de relatie ook beïnvloeden. Dit verschil in inkomen zou kunnen leiden tot conflicten en zou een belangrijke factor zijn voor de levensduur van de relatie.

”  Gelijke financiële participatie van mannen en vrouwen binnenin het huwelijk helpt hun relatie te onderhouden en te ondersteunen. “

De onderzoeker praat hier over mannen en vrouwen, dit komt omdat hij enkel heteroseksuele koppels geanalyseerd heeft, maar men kan waarschijnlijk wel zeggen dat dit hetzelfde is voor homoseksuele koppels.

Bij elkaar intrekken, een essentiële stap

De Amerikaanse wetenschapper benadrukt ook het belang van samenwonen voor het huwelijk. “Samenwonen is belangrijk om te weten te komen hoe jullie beiden de rollen en verschillen tussen mannen en vrouwen zien.” Deze ervaring stelt je dan in staat om je aan te passen en te zien hoe de financiële rollen verdeeld zijn.

 

Lees meer over relaties:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content