Jennifer Lopez en Ben Affleck, Marco Borsato met zijn Leontine: terug samenkomen met je ex lijkt wel een hype als de groten der aarde het je voordoen. Ook Elodie en Pär bewijzen dat een stap terug niet altijd een stap terug hoeft te zijn.

 

Pär: “Het was braderie in Landen. Ik ging er met vrienden naartoe en Elodie was daar ook. Tijdens een uitleg sloeg ik haar bril van haar gezicht. ‘Als straf moet je naast me blijven lopen’, zei ze. Dat was het begin.”

Elodie: “Ik was 12, Pär 13. Mijn vader zei dat hij ons wel nog érg jong vond. Het was onschuldig: ijsjes gaan eten, samen op de fiets en elk weekend naar de voetbalmatch van Pär gaan kijken. Ik was meer bij zijn mama Jenny, en hij meer bij mijn oudere broer. Maar het was geweldig, liefdevol en vertrouwd. We zijn samen opgegroeid.”

Pär: “We hadden allebei ook onze dromen. Ik wilde voetballer worden en ging vanaf mijn 15 jaar naar de sportschool, zij wilde musicalster worden en ging naar de kunstschool. We waren veel minder samen. En als we samen waren, was het aan de keukentafel wanneer zij mijn huiswerk Frans maakte.” ( lacht)

Elodie: “Pär had geen interesse in mijn musical, terwijl ik elke match kwam kijken. We waren een beetje broer en zus geworden. De vertrouwdheid was er nog, maar we zetten elkaar niet meer op de eerste plaats. Ik heb het uitgemaakt, via sms. Hij reageerde droog: ‘Oké, ik begrijp het’. En dat was het. Geen ruzie, geen verdriet. Ik heb eigenlijk meer gerouwd om zijn mama Jenny dan over hem.”

Pär: “Ons leven ging verder. Ik kreeg een blessure en kon geen voetballer worden, maar werd kinesist bij STVV. Elodie speelde in musicals en is nu juf in een school. Al die jaren was er één zekerheid: met mijn verjaardag kreeg ik een sms’je van haar. Na enkele jaren begon ik uit te kijken naar dat ene sms’je.”

Elodie: “Ik ben altijd blijven denken aan Pär. Ooit zat ik in een café waar Pär zijn eerste date had met zijn nieuw lief. Dan ben ik toch eens hallo gaan zeggen. ( lacht). We hebben allebei andere relaties gehad, wat ons ook deugd gedaan heeft. We moeten ons vandaag niet afvragen of het ergens anders beter is. 7 jaar na onze breuk kreeg ik plots een sms van Pär. ‘Ik wil naar de cinema, maar weet niet met wie’. Ik had geen zin om naar de film te gaan, ik wilde praten. Dus kwam ik iets te laat toe en gingen we op café.”

Die tweede eerste kus was echt heel bijzonder

Pär: “We hebben de hele avond gebabbeld. Het was vertrouwd en spannend tegelijk. Elk weekend zijn we blijven afspreken en voor de verjaardag van Elodie zijn we naar Amsterdam geweest. Daar hebben we gekust. Mijn tweede eerste kus. Dat was echt heel bijzonder.”

Elodie: “Onze families waren dolblij dat we terug samen waren. Op elk familiefeest had ik te horen gekregen: ‘Pär, dat was toch een goeie, hé’. En de mama van Pär had hem altijd gezegd dat er maar één was die hem echt graag had gezien, en dat ik dat was. Toen ik Jenny voor het eerst terugzag als schoonmama, waren we zo blij. Ik kwam weer thuis.”

Pär: “Enkele maanden geleden hebben we ons verloofd. Mijn mama zal ons huwelijk niet meemaken, want ze is onlangs gestorven. Dat Elodie haar zo goed gekend heeft en dat zij Elodie zo graag zag: dat is heel belangrijk voor mij. Elodie draagt nu onze familie. Ze ging mee met mijn papa om een kostuum te kopen voor de begrafenis en heeft gezongen op het afscheid.”

Elodie: “Als je van je 12 jaar opgenomen wordt in een gezin, dan steun je elkaar. Ik hou van Pär én van iedereen rond hem. Ik ben zo blij dat we elkaar terug gevonden hebben.”

 

Lees ook:

Openingsbeeld Elodie en Pär: door Duncan de Fey