Getuigenis: Alex & Marie leerden elkaar kennen op Tinder

Iedereen moest in zijn kot blijven, maar de liefde kun je niet tegenhouden. Dit koppel vond elkaar tijdens de lockdown via Tinder. Ze delen hun verhaal.

Alex: “Haar profiel viel meteen op. Marie (33, red.) is een mooie vrouw én reisjournalist, een beroep dat niet zo vaak voorkomt. Dat moest wel een avontuurlijk iemand zijn die de wereld kent.”

Marie: “Op zijn profielfoto zag Alex (29, red.) er heel charmant uit, als iemand met een goed hart. Ik raakte snel geïntrigeerd. Hij had meer dan een jaar aan de andere kant van de planeet gewoond en bleek naast reizen ook van cultuur, architectuur en lekker eten te houden. We wilden elkaar al vrij snel ontmoeten, maar de baas van Alex was ziek en had
misschien corona. Het leek ons beter om die eerste date nog even uit te stellen. Ik zat ook in een bubbel met mijn moeder, mijn nonkel en mijn tante. Ik wou hen niet onnodig in gevaar brengen en leefde de regels heel strikt na. In die periode wisten we natuurlijk nog niets. Er was veel angst. Daarom hebben we eerst twee weken alleen maar met elkaar gebeld. Uren aan een stuk.”

Alex: “Het idee was: als we nu allebei twee weken binnenblijven, kunnen we elkaar daarna wél veilig ontmoeten. Een soort vrijwillige quarantaine dus. Achteraf gezien hebben we zo wel een mooie basis gecreëerd. Door te bellen, kun je iemand snel goed inschatten. Veel beter dan als je enkel wat berichten heen en weer stuurt. We hadden precies elke avond een date. Het was meteen duidelijk dat we allebei dezelfde normen en waarden hebben en met respect in het leven staan.”

Marie: “Toen we elkaar eindelijk in het echt zagen, hebben we nog zeker drie dates de anderhalvemeterregel toegepast. Ik was daar strikter in dan Alex. Soms kwam hij per ongeluk te dichtbij en dan ging ik wat verder staan. (lacht) Maar daarna mocht hij in mijn bubbel. Op het einde van de derde date vroeg hij of hij me mocht kussen. Dat vond ik wel
grappig: corona maakt dat je echt moet uitspreken of zoiets oké is.”

Alex: “Vanaf die dag heb ik nooit meer in mijn eigen huis geslapen. We beseffen allebei dat het afgelopen jaar voor veel mensen verschrikkelijk was, maar voor ons was het een feest. Er was niemand op straat, de stad was van ons. We hadden alleen maar originele dates. We kochten een petanqueset en gingen met een fles rosé naar buiten. Op een bepaald moment zijn we zelfs bloed gaan geven. Dat was een van de weinige dingen die je samen mocht doen.”

Marie: “De lockdown heeft een grote rol gespeeld in hoe we naar elkaar toe zijn gegroeid. Het heeft alles versneld. Normaal ben ik veel vaker in het buitenland. Nu konden we onafgebroken samen zijn. Uit onze vele gesprekken bleek vrij snel dat we allebei dromen over een leven lang samen zijn met iemand. We hebben dan ook allebei een fantastisch voorbeeld, onze ouders betekenen duidelijk nog altijd alles voor elkaar.”

Alex: “Terwijl wij steeds closer werden, wisten onze vrienden en kennissen eigenlijk zo goed als niks. We zijn allebei niet echt actief op sociale media, dus postten we heel weinig foto’s. We zijn nu een jaar samen en hebben net een huis gekocht.”

Marie: “Alles gaat zo moeiteloos. Ik denk dat we ons hele leven samen gelukkig gaan zijn.”

Meer over psycho & relatie:

Beeld: Rebecca Fertinel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content