Iedere relatie is anders en iedereen heeft kleine kantjes. En die durven nu wel eens wat meer naar boven komen. Het is een kwestie van focussen op al het moois dat jullie hebben. Herken je deze gewoontes? Dan overleef je die lockdown zonder kleerscheuren.

1. Ze kussen telkens ‘goeiedag’ en ‘tot later’

Gelukkige koppels geven elkaar altijd een kus als ze elkaar zien en als ze terug vertrekken. Op die manier blijven ze verbonden met elkaar. Dankzij oogcontact versterken ze dat verbondenheidsgevoel.

Tip: ook nu is het belangrijk om elk je eigen ding te doen. Samen telewerken? Voorzie elk je eigen plekje. Zonder je gerust eens af als je belt of videochat met vriendinnen. Zo krijg je de kans om elkaar te missen.

2. Ze focussen op wat ze leuk vinden aan hun partner

Je ziet je partner graag en houdt van hem zoals hij is. Maar na een tijdje merk je toch dat hij niet helemaal perfect is. Gelukkige koppels weten dat ze allebei niet perfect zijn. Maar dat maakt niet uit, ze focussen op wat ze wel leuk vinden aan elkaar. Bovendien geven ze vaak complimentjes, zo tonen ze dat ze elkaar graag zien.

Tip: Misschien merk je nu nog harder dat je partner een sloddervos is of dat hij veel flauwe mopjes kan maken. Focus toch vooral op dat zorgzame kantje of die grote steun als je bang bent. En geniet van de extra tijd samen.

3. Ze vragen wat ze willen en zeggen wat hen stoort

Je partner kan geen gedachten lezen. Frustreer jij je aan die rondslingerende papieren van het werk, zeg het hem dan eerlijk. Ga niet in de aanval, maar vraag hem om er rekening mee te houden. Wedden dat hij het goed opneemt en er beter op let?

Tip: nu je de hele dag samen bent, is het extra belangrijk goed te communiceren en kleine frustraties eerlijk op te biechten. Wees nooit defensief en luister naar elkaar.

4. Ze praten over geld

Ruzies over geld zijn een van de grootste oorzaken van relatieproblemen. Het is dan ook erg belangrijk jullie financiën met elkaar te bespreken. Babbel over inkomsten, uitgaven en verwachtingen voor de toekomst.

Tip: door economische werkloosheid, zelfstandige opdrachten die stilvallen of een zaak die momenteel gesloten is, kunnen financiële zorgen de kop opsteken. Neem tijd om hierover met je partner te praten en mogelijke oplossingen te bekijken.

5. Ze maken ruzie en leggen het bij

Geloof zeker niet dat gelukkige koppels het altijd met elkaar eens zijn, ook zij gaan wel eens stevig in discussie. Maar ze doen dat wel op en open, eerlijke en respectvolle manier. Bovendien doen ze water bij de wijn en leggen ze het achteraf altijd terug bij.

Tip: blijf niet hangen in een ruzie, maar praat hem samen uit. Dat wil niet zeggen dat jullie elkaar niet even de ruimte kunnen geven om af te koelen. Ga even wandelen of fietsen of trek je terug in de bad- of slaapkamer om even tot rust te komen. Tijd voor jezelf blijft belangrijk, ook nu.

Meer tips over liefde & relaties: