Meer dan de helft van de werkende Belgen vindt de werkdruk te hoog. Dat blijkt uit de nationale stressenquête van Omnivit. Vooral werkende ouders lijken het moeilijk te vinden om de balans tussen werk en privé te vinden.

Voor de stressenquête werden 1.000 Belgen ondervraagd. Wat blijkt heel wat Belgen vindt dat de lat te hoog ligt. Extra stress wordt veroorzaakt door te hoge werkdruk, de balans tussen werk en privé of een aankomend evaluatiegesprek. 

Stress op het werk

  • 1 op 4 werkende Belgen zegt dat hij elke dag stress ervaart op het werk. Vrouwen zeggen dat vaker dan mannen (30% vs. 21% van de mannen).
  • Meer dan 3 op 5 (62%) werkende Belgen zeggen dat de werkdruk bij hen hoog is, tegenover 16% die zegt dat ze laag is.
  • Stress op het werk is vooral te wijten aan: te veel werk (43%), het gedrag van collega’s (41%), klanten die moeilijk doen (30%), gebrek aan erkenning (29%), onduidelijke of tegenstrijdige opdrachten (28%) en krappe deadlines (26%)
  • Uit de resultaten blijkt dat voor 1 op 10 Belgen het stressniveau een reden was om van job te veranderen en nog eens 22% overwoog het al daardoor.

Lees hier nog eens de 12 fases van een burn-out

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina
Wil je nog meer weten over stress? Check dan zeker onze Feeling Forward sessie met Prof. dr. Elke Van Hoof – internationaal stressexpert, bestselling auteur en spreker – en laat je inleiden in de wondere wereld van stress, de opportuniteiten die er in verborgen liggen en de remedies tegen toxische stress. Inschrijven kan hier.

Meer over stress & werk:

SOURCE: Omnivit