65% van de Belgen vindt goede vriendschappen op het werk écht belangrijk. Dat blijkt uit een onderzoek van rekruteringsbureau Hays. Slechts 4% vindt vriendschap op de werkvloer niet belangrijk. Niet zo vreemd, want goede collega’s bieden heel wat voordelen.

“De meeste mensen brengen meer tijd door met hun collega’s dan met familie of vrienden. Goede relaties met collega’s zijn dus heel belangrijk. En dat blijkt ook uit de cijfers van onze poll. 65% van de respondenten hecht veel belang aan vriendschap op het werk, 31% vindt vriendschap niet zo belangrijk en slechts 4% hecht geen belang aan vriendschap op de werkvloer”, aldus Robby Vanuxem, Managing Director van Hays.

Veel voordelen

Verschillende studies tonen aan dat werknemers die vriendschappen hebben op het werk niet alleen gelukkiger zijn, maar er ook op lichamelijk vlak goed bij varen, sterke relaties zorgen namelijk voor minder stress én zijn goed voor je hart. Maar dat is niet het enige voordeel: door vrienschapsbanden zijn we loyaler, creatiever en productiever. 

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer over carrière: