Stap jij weleens met het verkeerde been uit bed? Dankzij deze ochtendroutine start jij je dag positief en krijgt ochtendhumeur geen kans.

Natuurlijk is het niet erg dat je wel eens slechtgeluimd rondloopt, we doen dat allemaal wel eens. Maar het leven is nu eenmaal leuker als je goedgezind bent. Zowel voor jezelf als anderen. Dat vond ook Marcel Schwantes, Amerikaanse ondernemer en coach. Dus hij bedacht een ochtendroutine van 32 minuten om positief te starten.

1. De-5-minuten-gunst

Je leest het goed, om zelf positief te zijn, start je best met iets voor iemand anders te doen. Dat kan vanalles zijn, deel je kennis met iemand, stel mensen aan elkaar voor, schrijf een recensie voor iemand, beveel iemand aan op LinkedIn,…

2. Ademhalingsoefeningen

Stress is van de belangrijkste oorzaken van mentale en fysieke gezondheidsproblemen. Doe daarom 5 minuten lang ademhalingsoefeneningen.

3. Dankbaarheid

Je wordt instant positiever als je dankbaar in het leven staat. Schrijf minstens drie dingen op waarvoor je dankbaar bent. Geef toe, als je aan die leuke dingen denkt, tovert dat toch meteen een lach op je gezicht?

4. Nieuwe uitdagingen

Neem maximum twintig minuten de tijd om jezelf iets nieuws te leren. Je kan dat doen door een online cursus te volgen of een boek te lezen over een onderwerp dat je interesseert. Maar je kunt ook nieuwe dingen te leren door te praten aan de koffieautomaat. En dan heb je meteen tijd voor een lekker kopje koffie. 😉

 

Meer tips voor een leuke ochtend: