Schoonheid zit vanbinnen‘, een oud gezegde, waar we blijkbaar nog steeds in geloven. In een nieuwe studie waar 20 landen aan meewerkten, werd uitgezocht wat mensen nu echt belangrijk vinden bij een zoektocht naar een nieuwe partner. En wat bleek? De persoonlijkheid van een potentiële partner stond in alle landen op nummer één.

Het onderzoek werd gevoerd door onderzoeksbureau YouGov. Zij vroegen aan deelnemers in 20 verschillende landen waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk en Zweden wat zij de  belangrijkste eigenschappen vinden bij een goede partner. En wat blijkt? Wereldwijd vinden mensen persoonlijkheid belangrijker dan een knap uiterlijk. 

De resultaten gelden over heel de wereld. Al er is wel een verschil wat betreft geslacht. Want in totaal mannen vinden uiterlijk veel vaker een belangrijke factor voor de keuze van een partner. Vrouwen zetten naast persoonlijkheid ook een goed gevoel voor humor en intelligentie in hun top drie. In bepaalde landen vinden vrouwen een goed inkomen ook erg belangrijk, zo zet 36% van de Maleisische vrouwen het in haar top drie.

Poll. Wat vind jij de belangrijkste eigenschap van een man?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer over relaties & seks: