Deze gewoontes geven een boost aan je relatie

Kleine gewoontes in je relatie kunnen een groots effect hebben, ze zorgen dat jullie goed communiceren en dat de liefde blijft. Dit zijn 5 rituelen die je volgens relatie-expert John Gottman zeker moet toepassen.

Lees hier ook 5 tips om een relatiebreuk te vermijden

1. Eet samen zonder schermen

Zet de tv uit en leg je smartphone weg. Samen eten is het perfecte moment om te praten en echt connectie te maken met elkaar.

2. Praat écht met elkaar

Spendeer iedere dag 30 minuten aan een ‘hoe was je dag, schat?’-gesprek. Het doel van zo’n gesprek is om stress te bespreken en te verminderen. Het is ook het moment om kleine ergernissen binnen je relatie uit te praten. Vertel wat op je lever ligt, luister goed en vergeet niet af te sluiten met een kus en knuffel.

3. Maak een reis

Maak ieder jaar een reis naar een bestemming die jullie beiden leuk vinden. Dat mag, maar hoeft zeker niet groots te zijn. Een leuke citytrip of romantische kampeertrip zijn net zo goed als een reis naar New York.

4. Sport samen

Ga op zaterdagochtend samen fietsen of maak een romantische wandeling na het eten. Wat dacht je van kajakken in de zomer of skiën in de winter? Uit onderzoeken blijkt dat spannende ervaringen of nieuwe uitdagingen samen aangaan, koppels dichter bij elkaar brengt.

5. Deel een 6-seconden-kus

Dagelijks elkaar een 6-seconden-kus geven is goed voor je emotionele en fysieke intimiteit. Fysiek contact (dat je dus hebt tijdens het zoenen), geeft een boost je humeur en maakt je rustig. Elkaars hand vasthouden, knuffelen, elkaar aanraken of zoenen verlaagt het stresshormoon cortisol, en dat zorgt dan weer voor een positiever gevoel over je relatie.

Meer artikels over liefde & relatie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content