Dit gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt

Dat seks gezond is moeten we je natuurlijk niet meer vertellen. Maar dit gebeurt er met je lichaam als je een tijdje geen seks hebt.

 

Na een lange relatie kan het soms even duren vooraleer je terug met een nieuwe partner tussen de lakens duikt. Maar ook in een relatie zwakt de passie soms af. Te lang wachten is geen goed idee, seks is namelijk erg gezond. Deze dingen gebeuren er namelijk met je lichaam als je geen seks hebt.

1. Je hebt meer stress

Samen de liefde bedrijven werkt ontspannend. Je voelt je rustiger en hebt minder stress. Wanneer je een tijdje geen seks hebt, ben je dus meer gespannen. Te veel stress? Volg dan de slowtrend. Hier lees je er meer over.

2. Je hebt minder zin

Hoe langer je wacht, hoe minder zin je hebt in seks. Het is dus belangrijk regelmatig tussen de lakens te duiken om je libido op peil te houden. Kan jouw libido wel een boost gebruiken? Lees dan deze 7 tips.

3. Je wordt sneller ziek

Onderzoek toont aan dat seks een invloed heeft op je immuunsysteem. Mensen die vaker seks hebben, zijn minder snel ziek. Een extra reden om samen het bed in te duiken dus. Ook regelmatig sporten is goed voor je immuunsysteem, hier vind je 5 tips om vandaag nog te starten met sporten.

4. Jullie groeien uit elkaar

In een goede relatie is seks belangrijk. Door niet meer met elkaar te vrijen loop je het risico uit elkaar te groeien. Probeer daarom regelmatig samen te genieten van een vrijpartij. Lees hier 5 tips van seksuologen voor een goed seksleven.

5. Slappere bekkenbodemspieren

Seks is een goede oefening voor je bekkenbodemspieren. Je kunt natuurlijk wel regelmatig je bekkenbodemspieren zelf trainen. Dat zou bovendien goed zijn voor je orgasmes. Lees hier meer tips voor een beter orgasme.

6. Je wordt onzekerder

Als je een tijdje geen seks hebt, loop je het risico dat je je sneller droevig voelt en dat je je minder goed voelt in je vel. Ook je zelfvertrouwen zou wel eens een klap kunnen krijgen. Dat is natuurlijk absoluut niet nodig!

Poll: Hoe vaak hebben jullie seks?

Nog meer redenen nodig? Hier lees je 9 redenen waarom seks gezond is. Is het al even geleden en pik je de draad terug op? Hier lees je 6 tips voor seks na lange tijd.

Lees ook:

Bron: Your Tango

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content