Het verschil tussen een relatie waarin beide partners heel gelukkig zijn en een minder goede relatie? Volgens John Gotmann zit het in kleine dingen. Hij noemt ze ‘bids’. In onderstaande video wordt het duidelijk wat écht belangrijk is.

Gottman deed wetenschappelijk onderzoek naar het verschil tussen goede en slechte relatie. Volgens hem zit het geheim in ‘bids’, kleine pogingen om verbinding te maken met je partner. Elkaar aandacht geven, vragen stellen, oprecht luisteren… In onderstaande video wordt het heel duidelijk. Van eens vragen of je kan helpen met iets of polsen naar wat er scheelt… Het zijn vragen die jullie samen gelukkiger maken. En dat zorgt dan weer voor vertrouwen, emotionele verbinding, passie én een tevreden seksleven.

De gemakkelijkste manier om je relatie te verbeteren

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wie is John Gottman? John Gottman is expert op het gebied van relaties. In zijn Love Lab aan de Universiteit van Washington praat hij met koppels over seks, geld, kinderen, potentiële conflictzones… Hij luistert naar antwoorden en bestudeert lichaamstaal, op die manier kan hij voorspellen of een relatie blijft duren of niet.

Meer tips voor je relatie: